Agenda

Stedenband Tilburg-Matagalpa

Stedenband Tilburg-Matagalpa organiseert spinningmarathon

Wanneer: 19 januari 2020 van 11:00 tot 15:00 Waar: Stedenband Tilburg Matagalpa

Stedenband Tilburg-Matagalpa organiseert spinningmarathon

De Stedenband Tilburg-Matagalpa organiseert op zondag 19 januari opnieuw een Spinningmarathon. Deze vindt, net als de eerdere edities, plaats bij Basic-Fit op het Wagnerplein 3 in Tilburg. Je kunt van 11 tot 15 uur komen spinnen. Het geld dat ze met de marathon ophalen, gaan ze gebruiken om kleine koffieboeren te ondersteunen.

Spinningmarathon voor koffieboeren

Deze koffieboeren verenigen zich in de coöperatie UCA San Ramón. Deze plaats ligt in de regio Matagalpa, in het Midden-Amerikaanse land Nicaragua. De UCA gebruikt de financiering om de teelt, de productie en de verwerking van de koffie te verbeteren. Hierdoor wordt de opbrengst op termijn hoger wordt en het inkomen van de boeren zal stijgen. Door de huidige klimaatverandering en een eerdere schimmelziekte moeten veel struiken worden vervangen. Daarnaast krijgen de boeren trainingen van deskundige medewerkers van de coöperatie.

Aanmelden

De kosten om deel te nemen aan de marathon bedragen minimaal 10 euro per fiets per uur. Aanmelden voor deelname kan door het sturen van een mailtje naar spinning.voor.matagalpa@gmail.com. Voor meer informatie kun je op de website of de Facebookpagina van Stedenband Tilburg-Matagalpa kijken.

Locatie

Reageer op dit bericht