Laden Evenementen

Stemmen in Tilburg: alle stembureaus in één overzicht

Informatie
Datum:
14 maart 2022 07:30
-
16 maart 2022 21:00

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Om drukte te voorkomen kunt u ook op 14 & 15 maart al stemmen bij 13 stemlokalen. Neem om te stemmen uw stempas en legitimatiebewijs mee. Alle Nederlanders van 18 jaar of ouder mogen hun stem uitbrengen. Wil jij weten waar dat in Tilburg kan? Bekijk dan hier een overzicht van stembureaus in Tilburg.  

Stemmen

Om overal in Tilburg te kunnen stemmen, heb je uiterlijk 3 maart jouw stempas ontvangen. Deze stempas toont aan dat je gerechtigd bent om te stemmen. Zonder stempas kun je je stem niet uitbrengen. Neem dus je stempas en een legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee. Het legitimatiebewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn.  Op meer dan 70 plaatsen in de gemeente Tilburg kun je stem uitbrengen op 16 maart, bekijk deze plaatsen op de kaart. De stembureaus zijn open van 07:30 – 21:00 uur. De 2 stembureaus bij Centraal Station openen al om 06:30 uur. Er zijn ook 8 mobiele stembureaus. Deze omgebouwde bussen staan:

  • Bernard Leenestraat 41, tegenover parkeerterrein P3;
  • Winkelcentrum Westermarkt, noordzijde parkeerterrein Statenlaan;
  • Mozartlaan, parkeerterrein ter hoogte van Mozartpad/Stokhasseltlaan;
  • Rijperkerkstraat 2, parkeerterrein basisschool de Boemerang;
  • Woerdenstraat, parkeerterrein zuidzijde Station Reeshof;
  • Koolhovenlaan, parkeerterrein Vlodropstraat;
  • Piushaven, noordzijde tegenover nr. 9;
  • Kerkstraat 4, Berkel-Enschot, naast de kerk.

Stemmen bij volmacht

Als je niet in de gelegenheid bent zelf te gaan stemmen – bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie – kan je een andere Tilburgse kiezer machtigen dit voor je te doen. Vul samen de achterkant van uw stempas in. Je stempas moet worden meegebracht, samen met een kopie van je legitimatiebewijs. Een gemachtigde mag voor maximaal 2 andere kiezers stemmen, en doet dat bij het uitbrengen van de eigen stem.

Een volmacht kan je ook schriftelijk regelen bij de gemeente waar je 31 januari 2022 woonde. Hiervoor gebruik je het formulier volmacht(PDF, 176,7 KB). Zorg er voor dat je formulier op 11 maart uiterlijk 17:00 uur bij de gemeente binnen is. Je eigen stempas wordt ongeldig.

Meer informatie

Benieuwd naar wat je moet doen wanneer je je stempas kwijt bent of niet hebt ontvangen? Kijk dan snel op de website van de gemeente Tilburg. De stemwijzer is in te vullen op deze website.