Surf art & music expo: Tilburg Aan Zee viert de surfcultuur in NS16

Informatie
Datum:
15 juni 2024 15:00
-
16 juni 2024 17:00
Prijs: Pay what you want
Locatie:NS16

In het weekend van 15 en 16 juni halen Surfclub Tilburg en NS16 de zee naar de stad. Twee dagen lang staat NS16 in het teken van kunst en muziek rondom de surfcultuur van Tilburg.

Als je niet aan zee woont, moet je zelf alles regelen. Wat begon als een clubje carpoolers die in de auto springen zodra de golven goed zijn, groeide uit tot Surfclub Tilburg: een groepje diehards die alles zelf doen om te kunnen surfen in Nederland. Niet alleen vijf kwartier rijden om bij Hoek van Holland of de Maasvlakte te geraken, maar ook zelf boards maken, repareren en onderhouden. Tilburg Aan Zee is een ode aan de surfcultuur die leeft in Tilburg. Een inkijkje in de relaxte levensstijl die golven bedwingt, de zee aanbidt en de natuur respecteert.

Surf art & music

Met schilderkunst, fotografie en muziek brengt Tilburg Aan Zee de surfcultuur tot leven. De expo zal twee dagen te zien zijn, waarbij de zaterdagavond in het teken staat van een zomers openingsfeest met muziek van Tilburgse bands en DJ’s. Verschillende kunstenaars bieden hun werken te koop aan en de entree bepaal je als bezoeker zelf: Tilburg Aan Zee is een pay what you want evenement.

Het programma

Zaterdag 15 juni

De expositie is geopend van 15:00 – 00:30 uur. Zin in een feestje en muziek? Kom dan vanaf 19:30 uur langs. Dan geniet je onder andere van Chica Chica, The Malbehavers, Tone en Ono-Sendai Sound.

Zondag 16 juni

De expositie is geopend van 13:00 – 17:00 uur.

Over de expositie

Benieuwd wie allemaal hun art exposeren? We zetten het op een rijtje.

  • Mike Woning / Paintings of waves: De zee en haar golven, geschilderd door een surfer die er geen genoeg van krijgt.
  • Willem de Wijs: De woeste zee door de ogen van een Hollandse meester 2.0. Indrukwekkende doeken waar je naar blijft kijken.
  • Roos Pierson: Documentaire fotograaf voor verschillende kranten en magazines. De Nederlandse surfcultuur is een van haar favoriete onderwerpen.
  • SurfEd”: Surfer en fotograaf die al meer dan vijftien jaar lang de andere kant van de zee laat zien.
  • Surf Club Tilburg: Een kijkje in de surfcultuur van Tilburg, met een bijzondere collectie van zelfgemaakte boards, snapshot fotografie en merchandise.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze expositie? Check dan dit Facebook-event.