Talentenjacht voor het goede doel in de Factorium Foyer

Informatie
Datum:
20 april 2022
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: Gratis
Locatie:Factorium Tilburg
Talentenjacht Factorium

Op woensdag 20 april vindt de zesde editie van de Alegria School Battle plaats in de Factorium Foyer. Na twee jaar online te hebben plaatsgevonden, is de talentenjacht weer voor iedereen bij te wonen. Lees snel verder voor alle informatie. 

Alegria School Battle

Zeven scholen, negen optredens. Stichting Alegria organiseert weer feestelijke avond voor de deelnemers én het publiek! Alle deelnemende scholen spelen twee nummers: zelf geschreven of een cover, als het maar live gespeeld is. Dit jaar kunnen er het eerst niet alleen schoolbands meedoen; ook rappers, koren en singer-songwriters zijn welkom.

Finale

De jury, bestaande uit Bas VerberkPeter van DorstAnne-Marijn Smulders en Ron Antens, bepaalt welke drie acts door mogen naar de finale. Deze vindt plaats op zaterdag 3 september tijdens Festival Alegria.

Goede doel

Stichting Alegria steunt zestig straatkinderen in Rio de Janeiro (Brazilië) door middel van sport, educatie en praktijkonderwijs. Op deze manier worden ze uit de criminaliteit, drugs en prostitutie gehouden.

Omdat de stichting kinderen in Brazilië een kans biedt, wilde het dat ook doen voor kinderen in Tilburg. “Zo is de Alegria School Battle ontstaan”, vertelt bestuurslid Jan Ophuis. “De acts die de juryprijs en de publieksprijs winnen, krijgen de kans om hun muziek op te nemen in een studio, mogen optreden op een podium in de stad én kunnen een bandcoach krijgen.”

Deelnemende scholen

De scholen die deelnemen aan de Alegria School Battle zijn: 2College Ruivenmavo, basisschool Tiliander, Van Haestrechtcollege, De Nieuwste School, Odulphus Lyceum (twee optredens), Cambreur College en het Beatrix College.

Overige info

De talentenjacht is gratis te bezoeken. Donaties zijn altijd welkom en doneren kan op deze pagina.