Talkshow: Cinecitta Live

Informatie
Datum:
25 mei 2022
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: 10
Locatie:Cinecitta

Cinecitta Live zit bomvol actuele onderwerpen op het gebied van film, kunst, wetenschap, en muziek. Lonne Gosling en Jan Zobel presenteren deze editie. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Film

Begin juni zal de film Falling For Figaro te zien zijn bij Cinecitta. Falling For Figaro gaat over de succesvolle Millie die haar goedbetaalde baan opgeeft om haar droom na te jagen om operazangeres te worden, maar hoe verloopt het pad van een operazangeres in Nederland? Wat moet daarvoor worden gelaten, wat zijn de opofferingen, de mooie momenten en overwinningen? Daarover wordt gesproken met de Brabantse operazangeres Deirdre Judith Angenent. Ook zal zij, tijdens Cinecitta live, een mini-optreden geven.

Mini college

Wie De Stijl zegt denkt aan Mondriaan, Rietveld of Van Doesburg. De naam Antony Kok, medeoprichter van de kunstbeweging, is relatief onbekend gebleven. Als boezemvriend en klankbord tot aan Van Doesburgs vroegtijdige dood in 1931 was hij van grote betekenis voor De Stijl maar ook voor de dadabeweging én, als inwoner van Tilburg, de verbindende schakel tussen deze kunststromingen en de stad. Cinecitta Live wil graag horen wat de achtergronden waren van De Stijl en waarom die beweging juist ontstond na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. En natuurlijk willen we weten hoe belangrijk `Tilburg’ was voor die nieuwe stroming in de kunst, literatuur en design. En tenslotte de vraag: zijn er paralellen met deze tijd? Het minicollege wordt gegeven door kunsthistorica Ingrid Luycks.

Kunst

Guilherme Miotto (1979) ontwikkelde zich van jongen van de straat tot opvallende danser en choreograaf. In 2019 ontving hij de Gieskes-Strijbis prijs, de belangrijkste Nederlandse podiumprijs. Wij hebben hem uitgenodigd voor Cinecitta Live omdat hij op dit moment een van de interessantste Europese choreografen is en we nieuwsgierig zijn naar zijn project met jongeren die te kampen hebben met isolement of een stigma. Bijvoorbeeld ex-gedetineerden en Somalische jongeren. In 2017 richtte Miotto samen met sociaalwerker Amine Mbarki stichting Corpo Máquina op. Een stichting die speciaal dansprojecten creëert voor die doelgroep. Ze biedt spelers gelegenheid om zich verder te scholen en producties tot stand te brengen die zowel in het artistieke als in het sociale domein iets teweegbrengen. Die combinatie maakt Guilherme uniek in de Nederlandse podiumkunst.

Muziek

De huisband heeft een bijzondere vocaliste weten te strikken; Fleur. Zij zong bij het nieuwe programma ‘Matthijs gaat door’ het lied La tribu des trompettes, een nummer in de Franse yéyé-beatstijl van Françoise Hardy uit de jaren zestig. Matthijs van Nieuwkerk had haar debuutalbum gehoord en vond het helemaal te gek.

Column

Column Houda Bibouda (1992) is schrijfster en weet op het podium door je hart te snijden. Houda zet zich in voor sociaal-maatschappelijke zaken, is een anti-racisme actiegroep genaamd For Our Community in Tilburg gestart en organiseert Safe Space events. De afgelopen twee jaar was zij coördinator bij Poetry Circle Nowhere en bij The Stage.  Zij is een vurige dame die kracht ziet en voelt in kwetsbaarheid. Wij hebben Houda uitgenodigd, omdat ze een belangrijke persoon is in de Tilburgse `spoken word’ scene en we zijn er benieuwd naar hoe zij haar overtuiging vertaalt in een spetterende, schurende column.

Tickets

Wil jij bij Cinecitta Liva zijn? Check dan snel deze website en bestel je tickets! Er zijn slechts 60 plaatsen beschikbaar, wees er dus op tijd bij.
Een kaartje kost €10 inclusief een drankje. De talkshow start om 20:00 uur.