Agenda

Tentoonstelling Hans Innemée

Tentoonstelling Hans Innemée: ‘The beauty of opposition’

Wanneer: 19 maart 2021 tot 16 mei 2021 Waar: geen locatie Entree: Gratis

Tentoonstelling Hans Innemée: ‘The beauty of opposition’

Hoe wordt een Tilburgse kunstenaar wereldberoemd in Japan terwijl dat in zijn geboortestad nauwelijks het geval is. Het antwoord is kippen! Wat zeg je? Kippen? Precies, de kip, het allerlulligste dier op aarde, een vogel die niet kan vliegen, het dier dat de ijstijd heeft overleefd om in onze legbatterijen te belanden. Bij kip denken wij aan kipfilet, kipnuggets en saté ajam. Niet aan levende wezens, laat staan aan kunst. “Struikelkont vol eieren, wees dan ook geen kip, wees vos, wees vos!” schreef Ramsey Nasr. En terecht.

Hans Innemée

Maar nee hoor, voor Hans Innemée is kip de kroon op de schepping, omdat de kunstenaar met het iconische beeld van de kip de essentie van ons bestaan wil uitdrukken. Net als Mondriaan zich compromisloos beperkte tot vlakken en lijnen, is Innemée gefascineerd door reductie, het terugbrengen van de werkelijkheid tot de kern. In zijn geval de kip. In dat archetypische dier komen tegengesteldheid en verbondenheid tot leven. Japanners snappen dat, nu jij nog, nuchtere Nederlander.

Tentoonstelling

En dus kondigen ze de geboorte aan van het nieuwste werk van Hans Innemée in samen­werking met de graficus John Dohmen. In de raamtentoonstellingen van het ‘Metropolitan Museum Tilburg’ kun je vanaf vrijdag 19 maart t/m zondag 16 mei 2021 hun recente zeefdrukken zien onder de naam ‘The beauty of opposition’. Je hoeft niet naar Japan, je kunt terecht in de raametalages van het Metropolitan Museum aan de Stedekestraat 15. Ook in tijden van corona, zijn ze zeven dagen in de week dag en nacht open. Toegang vrij en reserveren is niet nodig.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de website van Metropolitan Museum of op de website van Hans Innemée.