Agenda

*AFGELAST* Tentoonstelling in het Peerke Donders Paviljoen

Wanneer: 24 november 2020 om 09:00 uur tot 9 mei 2021 om 17:00 uur Waar: Peerke Donders Paviljoen Entree: €2,50
Bestel tickets

*AFGELAST* Tentoonstelling in het Peerke Donders Paviljoen

Het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg  presenteert een tentoonstelling over een bijzonder actueel onderwerp: Van pest tot corona, de geschiedenis van de zorg in Tilburg. Een indringende, in eigen beheer gemaakte documentaire over corona in Tilburg maakt deel uit van deze expositie. Dit kan elke woensdag- en zondag middag tot en met 9 mei 2021.

Van pest tot corona, de geschiedenis van de zorg in Tilburg.

Het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg  presenteert een tentoonstelling over een bijzonder actueel onderwerp: Van pest tot corona, de geschiedenis van de zorg in Tilburg. Een indringende, in eigen beheer gemaakte documentaire over corona in Tilburg maakt deel uit van deze expositie.
In woord en beeld en aan de hand van tientallen (antieke) voorwerpen vertelt deze tentoonstelling het verhaal van de ziektes die de Tilburgers door de eeuwen heen hebben geplaagd en de zorg die men zieken heeft verleend. De expositie roept een gevoel op van solidariteit en van vertrouwen in voortschrijdende kennis bij alle ellende die mensen kan overkomen. De moraal is: verlies nooit hoop, samen zijn we sterk.  De eigen documentaire “Het is liefde waar het om draait” is ook te zien.
Een bezoek aan de tentoonstelling laat op een toegankelijke manier zien hoe de Tilburgers er altijd in zijn geslaagd ziektes het hoofd te bieden. Tientallen onderwerpen passeren de revue, van kwakzalvers en piskijkers tot de helende werking van heiligen, de ziekenhuizen, bestraling, de eerste artsen, de eerste operaties, de eerste tandartsen, chroom 6… en uiteraard corona.

Zorg, het thema van deze tentoonstelling, past perfect in datgene waar Peerke Donders zich voor inzette en waardoor de stichting en de vrijwilligers zich laten inspireren: naastenliefde, er zijn voor elkaar, ongeacht wie je bent. De meeste activiteiten in het Paviljoen hebben welzijn en solidariteit als uitgangspunt. Ook deze tentoonstelling laat zien dat de Tilburgers zich al heel lang om elkaar bekommeren.

Wie, wat, waar?

De tentoonstelling is tot en met zondag 9 mei 2021 te bezoeken met een reservering op de woensdag- en zondagmiddag. De starttijden zijn 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Entree € 2,50 per persoon. Voor groepen van 20 tot maximaal 30 personen is ook op andere dagen een rondleiding te boeken, dan komt er eenmalig € 30,= bij. Reserveringen en informatie stuur je via deze link. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de tentoonstelling check de website.

Locatie