Laden Evenementen

Tentoonstelling Joran van Soest | WARP #12 bij SEA Foundation

Informatie
Datum:
23 september 2023 13:00
-
15 oktober 2023 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Stichting SEA, Tivolistraat 22

op 23 september van 19:00 tot 21:00 opent SEA Foundation haar deuren voor de solotentoonstelling van de veelzijdige Eindhovense beeldend kunstenaar Joran van Soest. Van Soest, werkt in diverse media zoals schilderkunst, keramiek, installatie en video. De expositie nodigt het publiek uit om herinneringen op te halen, en daarmee contact te maken om zo de eigen ervaringen te ontdekken, te bespreken en beter te begrijpen. Dit evenement is elke donderdag-zaterdag geopend van 13:00 tot 17:00!

Over de tentoonstelling
De expositieruimte van de SEA Foundation komt tot leven met een dynamische interactie tussen bewegende beelden, objecten en installaties. Hier gaat kunstenaar Joran van Soest aan de slag met zijn buitengewone visuele vaardigheden om menselijke interacties te vatten in persoonlijke verhalen. In deze artistieke omgeving onderzoekt hij de belevingswereld om hem heen en stelt hij vragen bij de rol van herinneringen. De tentoonstelling ontsluit voor het eerst een zorgvuldig geselecteerd deel van het archief van de kunstenaar, met onder andere keramische creaties, video’s en schilderijen. Van Soest beoogt hiermee een eigen universum te scheppen binnen de kunstruimte van SEA Foundation, waar bezoekers worden uitgenodigd om hun persoonlijke interacties als vertrekpunt te nemen om herinneringen tot leven te brengen en te delen.

De tentoonstelling is onderdeel van WARP, een reeks vitrine tentoonstellingen bij SEA Foundation die in 2020 werden geactiveerd. Deze reeks volgt nu ook de folds, als in hoofdstukken, van SEA Foundation’s vier jaar durend programma over kunst en duurzaamheid. Momenteel werken we in de fold Spirit. In deze fold laten we ons inspireren door de strijd van vrouwen, subversieve rituelen en collectieve praktijken, met het verlangen om het bestaan van vele werelden te onderzoeken en de noodzaak om de ruimte daartussen te bewonen.

Joran van Soest

Joran van Soest is een Nederlandse beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de Kunstacademie AKV St. Joost in ‘s-Hertogenbosch. Zijn werk draait om de relatie met zijn omgeving en beweegt tussen uitersten, van onschuldige herkomst tot complexe volwassenheid. Zijn interpretatie van ‘Intersubjectieve Ruimte’ vormt een rode draad in zijn werk.

SEA Foundation

SEA Foundation is een onafhankelijke door kunstenaars geleide stichting in Tilburg. Het op residencies gebaseerde programma met tentoonstellingen, leesgroepen en filmavonden wordt in alle facetten gedreven door beeldende kunst. SEA Foundation maakt deel uit van een internationaal netwerk van kunstinstellingen waar discussies over hedendaagse kunst en maatschappelijke vraagstukken zoals duurzaamheid worden gevoerd. Financieel wordt het programma van SEA Foundation mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg, Provincie Noord Brabant en het Mondriaan Fonds.

Meer informatie

Benieuwd naar de tentoonstelling? Neem een kijkje op de website!