Laden Evenementen

Tentoonstelling ‘KIJK DE DIJK’ in Metropolitan Museum Tilburg

Informatie
Datum:
20 mei 2022
-
11 juli 2022
Prijs: Gratis
Locatie:Metropolitan Museum

‘KIJK DE DIJK’ is een tentoonstelling in het Metropolitan Museum Tilburg met maquettes, gedachten en fantasieën over dijken in ons Nederlandse landschap. De raamtentoonstelling is van vrijdag 20 mei tot en met zondag 10 juli gratis te bezichtigen in de Stedekestraat in Tilburg.

Hoe lang gaat het nog duren voor de ‘Reeshofdijk’ een échte zeedijk wordt? En de rest van de wijk een zonovergoten strand met spelende kinderen? Tilburg aan zee? Hoeveel dijken hebben we moeten bouwen om de stijgende zeespiegel tegen te houden? En wat doen we met al die dijken? Allemaal vragen waar architect Wim Kol zich al decennia over buigt. Over de inrichting van ons dierbare landschap in tijden van klimaatverandering. Hoeveel tijd hebben we nog?

Wim Kol

Wim Kol is architect en vanaf 1980 bezig met de toepassing van zonne-energie en natuurlijke materialen, zoals stro en klei in de door hem ontworpen gebouwen. Dijken hebben Wim Kol altijd gefascineerd. Niet alleen dijken als bescherming tegen hoog water, maar ook dijken als vestingwallen. Van de gemeente Nijmegen kreeg hij de ‘Karel-de-Grote-prijs’ voor zijn gehele oeuvre. Maarten de Vletter is stedenbouwkundig ontwerper, publicist en architectuurcriticus.

Meer informatie

De raamtentoonstelling ‘KIJK DE DIJK’ loopt van vrijdag 20 mei tot en met zondag 10 juli 2022. De tentoonstelling is dagelijks volledig gratis te bezoeken, dag en nacht, aan Stedekestraat 15 in Tilburg.