Laden Evenementen

Tentoonstelling ‘Peulen in Action’ bij Metropolitan Museum Tilburg

Informatie
Datum:
13 januari 2023
-
27 februari 2023
Locatie:Metropolitan Museum
tentoonstelling metropolian museum

Vanaf 13 januari kun je in de etalage aan Stedekestraat 15 de eerste tentoonstelling van het Metropolitan Museum bezoeken. De tentoonstelling die te zien is, is van Martin Peulen. Daarnaast is er een feestelijke opening van de voorstelling op 13 januari. Lees snel verder.

Met de tentoonstelling ‘Peulen in Action’ laat Martin Peulen zijn licht op onze stad schijnen. Hij gaat u betoveren met zijn magistrale kunstenaarsboeken -manuscripten wervelend tussen geometrische vormen en kwetsbare mensfiguren- en zijn ravissante friezen -noest beschilderde rollen papier en doek-. Het ‘Peulisme’ in vol bedrijf vanaf aanstaande vrijdag de dertiende.

Over Martin Peulen

De Brabantse kunstenaar Peulen (1955) rondde zijn kunstopleiding af aan de academie St. Joost in Breda, studeerde klassieke zang en bekwaamde zich in beweging aan de Antwerpse Mimeschool. Sindsdien reist hij door het leven als kunstenaar, klassiek zanger en improvisatietalent, bewegend in het spanningsveld tussen schijnbare tegenstellingen, tussen discipline en chaos, tussen vrijheid en structuur, in een rijkdom aan beweging, klanken en vormen.

Meer informatie

De tentoonstelling loopt van 13 januari tot en met zondag 26 februari. De toegang is vrij.