Tentoonstelling ‘Vijfmaal Beeldrijm’ van Ellen Rijk bij Metropolitan Museum

Informatie
Datum:
19 november 2021
-
09 januari 2022
Prijs: Gratis

Vanaf 19 november zie je de tentoonstelling ‘Vijfmaal Beeldrijm’ van Ellen Rijk bij Metropolitan Museum. De tentoonstelling is tot en met 9 januari te zien. Het museum is heel de dag en nacht geopend. Lees snel verder!

Ellen Rijk

Sinterklaas en Kerstmis naderen, de gezelligheid daagt, er is geen ontkomen meer aan. Ondertussen zijn wereldwijd vijfendertig miljoen kinderen op de vlucht. Wij willen uw feestje niet verstoren, zeker niet, maar misschien is het iets om éven stil bij te staan. Ellen Rijk doet het:

“Als er ergens een kraai neerstrijkt, landt er meteen een hele klucht. Anno nu zijn er na schatting zo’n 35 miljoen kinderen op de vlucht. Om thuis te horen in groep, in gezin of gemeenschap, in hier en nu. Onnozele kinderen, dolend zeulende ouders, samen alleen en ik dacht: misschien moet ik daar eens bij stilstaan.”

“Vanzelf, andermans gras is altijd groener in speelse weiden. Maar hoeveel twijfel kan er groeien. Je bent kind en je weet het nog lang niet. In Moskou niet of waar dan ook, dus. Waar zal ik ooit het gras zien groeien, denkt het meisje, de jongen, ja wie niet. Ik dacht: misschien moet ik daar eens bij stilstaan.”

“Ik zie u zo graag lopen zo samen, zo kleurloos, zo kleurrijk, zo uniek, zo uniform, zo ik kan nog wel even doorgaan of stoppen, maar zo toevallig is het zeker niet. Ik zie de mensen zo graag, dacht ik. Misschien moet ik daar eens bij stilstaan. Vijfmaal beeldrijm, vijf associaties, kleine grote vertelsels.”

Metropolitan Museum bezoeken

Wil jij deze tentoonstelling zien? Het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’, de raamtentoonstellingen aan de Stedekestraat 15 te Tilburg, is dagelijks dag en nacht geopend en de toegang is gratis. Ga voor meer informatie naar de website.