Agenda

Tentoonstellling &Hedwig Houben en Paul Geelen bij PARK Tilburg

Wanneer: 4 september 2021 om 13:00 uur tot 10 oktober 2021 om 17:00 uur Waar: PARK013 Entree: Gratis
Bestel tickets

Tentoonstellling &Hedwig Houben en Paul Geelen bij PARK Tilburg

Paul Geelen en &Hedwig Houben zijn door PARK als duo uitgenodigd. In haar praktijk werkt Houben ook samen met anderen en gebruikt daarom de aanduiding ‘&’ voor haar naam. Voor hun project wordt de tentoonstellingsruimte als een lichaam beschouwd. Een lichaam heeft een kant die zichtbaar is en een kant die minder zichtbaar is. Zowel binnen als buiten het lichaam vinden voortdurend allerlei processen plaats die invloed hebben op het algemeen functioneren ervan. Met een aantal objecten en interventies die gezien kunnen worden als onderdelen van het lichaam, wordt het project vanaf 4 september t/m 10 oktober 2021 publiekelijk gepresenteerd. 

Werkend rondom de twee begrippen ‘zorg’ en ‘overleven’ betreden Geelen en &Houben de ruimte van PARK, onder de titel: AT FIRST I WAS AFRAID, I WAS PETRIFIED KEPT THINKING I COULD NEVER LIVE WITHOUT YOU BY MY SIDE BUT THEN I SPENT SO MANY NIGHTS THINKING HOW YOU DID ME WRONG AND I GREW STRONG AND I LEARNED HOW TO GET ALONG. Interne en externe processen die het functioneren van het lichaam beïnvloeden zijn in het kunstlandschap onder andere het aanvragen van subsidies, onderhandelingen & lobby en verschuivingen in het politieke veld. Maar ook onzekerheden, selectie- en uitnodigingsprocedures, het oordeel van buitenaf, publiekstrekkers, maatschappelijke tendensen en ga zo door. 

Objecten in de vorm van ingewanden, organen, het bloed, de hand, het geslachtsdeel en de huid functioneren als spelers in de ruimte. Stuk voor stuk representeren zij hier essentiële onderdelen die het lichaam nodig heeft om te kunnen leven en/of overleven. Een gezond lichaam, dat goed in zijn vel zit, is beter in staat om zorg te dragen voor zijn omgeving. Maar hoe zorgt het lichaam dat het in balans blijft? Hoe overleeft het lichaam, en hoe zorgt het dat het zichtbaar en relevant blijft voor de omgeving?

Meer informatie

PARK is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur en op afspraak. Toegang is gratis. Uiteraard vragen we je de gangbare coronaregels in acht te nemen.

Locatie