Laden Evenementen

The Imitation Game tijdens Heyhoef Cinema

Informatie
Datum:
30 juni 2022
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: €5
Locatie:Wijkcentrum Heyhoef

Op donderdag 30 juni om 20.00 uur vertoont Heyhoef Cinema de Amerikaanse film ‘The Imitation Game” uit 2014 van de regisseur Morten Tyldum, naar de biografie: Alan Turing ,The Enigma.

Het waar gebeurde verhaal gaat over de Britse wiskundige Alan Turing. Hij werkt in de 2e wereldoorlog voor het Britse Gouvernement aan het ontcijferen van onderschepte gecodeerde Duitse berichten. Daarvoor gebruiken de Duitsers het Enigma apparaat. Waarbij de codes iedere dag om middernacht gewijzigd worden. Turing ontwikkeld een apparaat, de Bombe, dat deze codes kan ontcijferen . Het werk van Turing moet grotendeels geheim blijven en daardoor krijgt Turing nooit de erkenning die hij eigenlijk verdient . Later in 1952 wordt hij zelfs veroordeeld in verband met homoseksualiteit, dan nog verboden, en pleegt hij een jaar later zelfmoord.

Deze boeiende geschiedenis , over het gebruik en de ontwikkeling van de eerste computers, zaken die wij nu heel normaal vinden, is zeker de moeite waard om te komen kijken .

Meer informatie

  • Waar en wanneer : Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1 , 5043 RX , Tilburg
  • Datum, donderdag 30 juni, 20.00 uur .
  • Entree: € 5,00. Graag contant, inclusief een kop koffie of thee bij aanvang van de film.

Je kunt een strippenkaart kopen, waarmee je vijf Filmvoorstellingen ( normale entree 5 euro ) kunt bezoeken voor slechts 20 euro! De toegang geldt zowel voor ons reguliere, maandelijkse aanbod, als voor geprogrammeerde “Film Specials “. De toegang is voor de strippenkaarthouder ( niet op naam ) en zijn/haar introducees.

Geldigheidsduur: onbeperkt.

Onze volgende film is vrijdag 8 juli in de middag en de avond.