Agenda

The Wieners

The Wieners Play Buddy Holly in CC Jan van Besouw Goirle

Wanneer: 19 september 2020 van 19:30 tot 22:45 Waar: Cultureel Centrum Jan van Besouw Entree: € 21,50
Bestel tickets

The Wieners Play Buddy Holly in CC Jan van Besouw Goirle

Zaterdag 19 september zijn er twee corona-proof shows van rock’n’roll-band The Wieners in Cultureel Centrum Jan van Besouw, in Goirle. Twee jaar geleden hadden ze veel succes met hun Everly Brothers-tribute, nu zijn ze terug met ‘The Wieners Play Buddy Holly’.

Over Buddy Holly

Buddy Holly geldt als een van de grondleggers van de popmuziek. Grote hits van hem zijn o.a. That’ll Be The Day, Oh Boy!, Heartbeat en Peggy Sue. Bijzonder in de fifties was dat hij zijn eigen nummers schreef en zelf platen produceerde. Voor The Beatles, The Rolling Stones en vele anderen, was Buddy een zeer belangrijke inspiratiebron.

Buddy Holly was een van de grote sterren in de tweede helft van de jaren ’50. Vandaag de dag is hij nog steeds een cultfiguur. Door zijn muziek, zijn iconische bril én door het stormachtige verloop van zijn carrière: hij maakte gedurende slechts drie jaar platen en stierf al op 22–jarige leeftijd bij een vliegtuigongeval.

Bij dat ongeluk op 3 februari 1959 – bekend als The Day The Music Died – kwamen ook Ritchie Valens en The Big Bopper om. Zij namen op het laatste moment de plaatsen in het kleine vliegtuigje over van Buddy’s bandleden Tommy Allsup en Waylon Jennings.

Over The Wieners

The Wieners zijn dé Buddy Holly vertolkers van Nederland! Ze zijn o.a. bekend van optredens bij DWDD en Veronica Inside, speelden op festivals door heel Europa, traden op met stervioliste Emmy Verhey en zelfs met Tommy Allsup – de leadgitarist van Buddy Holly.

Speciale gast deze avond is Holly-kenner Cor Sanne. Hij is sinds de jaren ’70 actief als internationaal boeker en werkte met o.a. Johnny Cash, Dolly Parton, Emmylou Harris én met The Crickets, de band ban Buddy Holly. Hij vertelt u anekdotes uit eerste hand en zal enkele van zijn favoriete Buddy Holly-nummers zingen.

The Wieners zijn behalve uitstekende muzikanten ook échte Holly-fans – en dat kun je horen. Tussen de nummers door weten ze met steeds interessante en soms komische anekdotes te komen. Voor meer informatie, live video’s etc zie www.buddyholly.nl

In het kort

  • Datum: Zaterdag 19 september
  • Tijd: 19:30 – 22:45
  • Plaats: Cultureel Centrum Jan van Besouw, Goirle
  • Ticket: € 21,50

Locatie