Theater Rotterdam komt naar de Schouwburg

Informatie
Datum:
22 mei 2024
Tijd:
20:15 tot 21:45
Prijs: Variërend
Locatie:Schouwburg Tilburg

Op woensdag 22 mei komt Theater Rotterdam naar de Schouwburg!

Billy Pilgrim is losgeraakt van de tijd. De Amerikaanse soldaat kan in 1945 door een deur stappen, en ergens in 1965 naar buiten komen. Zo herbeleeft hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het gruwelijke bombardement op Dresden en wordt hij tegelijkertijd door aliens ontvoerd en tentoongesteld op hun planeet Tralfamadore. Op die plek leert Billy dat de dingen niet anders kunnen gebeuren dan ze gebeuren. En dat alle dingen tegelijkertijd gebeuren. In Slachthuis V zien we Billy aan de hand van gesprekken met zijn dochter Barbara en zoon Robert door het verleden, heden en toekomst schieten. De realiteit rondom hem valt langzaam uit elkaar en traumatische gebeurtenissen uit Billy’s leven krijgen daarmee een nieuwe plek en betekenis.

Regisseur Erik Whien brengt het bijzondere meesterwerk van Kurt Vonnegut bij Theater Rotterdam naar de grote zaal, met acteurs Bram Suijker, Sophie Höppener en Jasper Stoop. Whien heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij op weergaloze manier een boek naar het toneel kan brengen. Eerder maakte hij lovend ontvangen bewerkingen van Revolutionary Road van Richard Yates en Verdriet is het ding met veren van Max Porter.

Meer informatie

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend. Voor tickets of meer informatie kun je op de website van de Schouwburg kijken.