Laden Evenementen

Theaterdansvoorstelling Revolt bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
02 november 2021
Tijd:
20:00 tot 23:00
Prijs: Variërend

Op 2 november 2021 start om 20:00 de theaterdansvoorstelling Revolt van Maas theater en dans bij De Nieuwe Vorst in Tilburg. De show staat in het teken van kritisch denken en dat wil de choreograaf dan ook graag aanwakkeren bij het jonge publiek (14+). De Choreograaf Cecilia Moisio staat bekend om haar maatschappelijke relevante werken en wordt geïnspireerd door de psychologie van de mens en de onbewuste gedragspatronen die ontstaan door maatschappelijke normen en verwachtingen. Lijkt het je interessant om de show bij te wonen? Lees dan snel verder en haal je kaartjes!

Activisme

Dansvoorstelling Revolt gaat over opstand, peer pressure en protesteren. Over kritisch blijven nadenken versus jezelf verschuilen achter de groep. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. De van oorsprong Finse choreograaf Cecilia Moisio staat bekend om haar maatschappelijke relevante werken. Voor de voorstelling Revolt raakte ze geïnspireerd door het protest- en stemgedrag van jongeren en hoe Generatie Z om moet gaan met bewustwording en de vele “movements”. Met Revolt wakkert Moisio het activisme in de jonge kijker (14+) aan om een groter verschil te maken in de maatschappij.

Intervieuws met jongeren

In aanloop naar de voorstelling deed Moisio in 2020 en 2021 onderzoek naar de thema’s van de voorstelling onder de noemer REVOLT The Manifest. Dit deed zij in de vorm van een reeks workshops en manifestaties in Maastricht, Groningen, Tilburg, Hellevoetsluis, Rotterdam en Amsterdam. In elke stad interviewde zij jongeren over sociaal-politieke kwesties en hun knelpunten. Aan het eind van elke reeks workshops lieten de jongeren hun stem horen in een manifestatie. Video-opnames van de interviews met deze jongeren komen letterlijk terug in de voorstelling Revolt.

Cecilia Moisio over Revolt

“Met Revolt wil ik jongeren een hart onder de riem steken en aangeven hoe belangrijk het is om te blijven denken voor zichzelf, hun stem te laten klinken. Ik wil het activisme in de jonge kijker aanwakkeren om een groter verschil te maken in de maatschappij,” aldus Cecilia Moisio.

Locatie en tickets

De voorstelling is te zien bij De Nieuwe Vorst dat zich bevindt op de Willem II-straat 49. Entree:

  • Studenten € 10,00 euro;
  • Normaal € 17,00 euro;
  • Fontys Hogelschool  Kunst & Educatie € 8,50 euro.

Tickets via de website of telefonisch via het volgende nummer: 013 532 8520.