Laden Evenementen

Theatervoorstelling Girls and Boys in de Schouwburg Concertzaal

Informatie
Datum:
28 september 2022
Tijd:
20:15 tot 22:00
Prijs: €29,50
Locatie:Schouwburg Tilburg
Girls & Boys

Op woensdag 28 september staan toneelgroep Oostpool en Hadewych Minis met de voorstelling Girls and Boys in Schouwburg Concertzaal Tilburg. Hadewych Minis schittert in deze monoloog, waarvoor ze op 11 september 2022 de belangrijke toneelprijs Theo d’Or in ontvangst nam.

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018 en is nu voor het eerst in Nederland te zien. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen. Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Meer informatie

  • Regie Daria Bukvić spel Hadewych Minis tekst Dennis Kelly vertaling Han van Wieringen;
  • Eerder stond deze voorstelling gepland op 4 januari, maar kon toen niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Tickethouders zijn persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijziging;
  • De voorstelling heeft geen pauze;
  • Ticketprijzen variëren van €12,50 tot €29,50.