Agenda

Memento Mori

Theatervoorstelling Mount Average bij De Nieuwe Vorst

Wanneer: 19 augustus 2021 van 19:00 tot 21:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: Vanaf €8,50
Bestel tickets

Theatervoorstelling Mount Average bij De Nieuwe Vorst

In Mount Average vermaalt theatermaker Julian Hetzel dictators tot pulp en nodigt je tijdens een fabrieksbezoek persoonlijk uit om het statische (koloniale) verleden een nieuwe, fluïdere invulling te geven. De toekomst ligt in onze handen.

Meer informatie

Al eeuwenlang wordt kunst ingezet om de glorie van de natie, haar grote leider en diens politieke ideologie te versterken. De beeltenissen van figuren als Lenin, Hitler, Mao, Stalin of Leopold II zijn deel van het collectief geheugen. Ze zijn een fysieke weergave van een bepaald regime, een specifiek tijdsgewricht, een ideologie. Stilzwijgend, dominant aanwezig en gemaakt van materialen die een natie moeiteloos overleven.

In deze voorstelling gebruikt Julian Hetzel de bustes van historische figuren, heersers, tirannen, dictators, als bronmateriaal om dat statische verleden te deconstrueren en het daarna te herwerken, fluïde te maken. Ze worden geschaafd en tot stof vermalen, en na het toevoegen van vloeistoffen nemen ze ook letterlijk een flexibele vorm aan. Performers en publiek verwerken de materie uiteindelijk tot iets nieuws. Op die manier wordt het verleden niet uitgewist, maar gedeconstrueerd en herschikt tot een flexibel nieuw geheel.

Locatie