Laden Evenementen

Theatervoorstelling over Memes in De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
12 april 2022
Tijd:
20:30 tot 22:00
Prijs: €17
de nieuwe vorst

Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van memes: van politieke tot wholesome memes, en van relatable tot edgy dank. Een voorstelling voor doorgewinterde shitposters én voor mensen die nog uit het analoge tijdperk komen.

De Memers is een ode aan al die typerende plaatjes online; memes. Na KEK (2018) en Let’s Play (2020) komt Booi Kluiving opnieuw met een voorstelling over internetcultuur. Kluiving onderzoekt deze grappige plaatjes die zich razendsnel verspreiden via reddit, facebook en instagram en maakt de vertaalslag naar het theater.

De Memers is een queeste van helden en anti-helden binnen het koninkrijk dat we Het Internet noemen. Waarin creativiteit en digitale mogelijkheden strijden tegen censuur en controle. Het theater wordt een digitaal-analoog lab waarin geknipt en geplakt wordt maar ook fysiek gespeeld en digitaal gecreëerd. De Memers maakt de typische dynamiek van constante deconstructie, transformatie en verspreiding van creatieve content (zoals de meme) op het internet zichtbaar. Met De Memers creëert Booi een eigenzinnig avontuur in zijn ‘digitale Memesphere’ op de theatervloer.

Meer informatie

Wil je meer info en kaarten kopen? Check deze website.