Agenda

Memento Mori

Theatervoorstelling Pain Against Fear bij De Nieuwe Vorst

Wanneer: 27 augustus 2021 van 20:30 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: Vanaf €8,50
Bestel tickets

Theatervoorstelling Pain Against Fear bij De Nieuwe Vorst

In het derde en laatste deel van haar theatrale concent-trilogie Pain Against Fear, legt theatermaker en performer Naomi Velissariou haar maskers af en gaat de confrontatie aan met zichzelf het haar publiek. Daar waar in de eerste twee delen de haat in al zijn vormen centraal stond (zelfhaat, vrouwenhaat, mannenhaat en haat voor het leven), is dit derde deel een poging om af te rekenen met angst als voedingsbodem voor die haat.

Meer informatie

In Pain Against Fear gaat een persoonlijke openbaring gepaard met een uitnodiging aan het adres van het publiek. Een uitnodiging om je eigen angst te bezweren door hem samen met anderen te vieren, door collectief te dansen op het ritme van je individuele pijn. In de rotsvaste overtuiging dat de acceptatie van pijn ons lijden kan verzachten. De muziek – variërend tussen techno, trap, hardcore en punk – is een meedogenloze mix van de strakke sound van producer Joost Maaskant en Velissariou’s hardnekkige poging tot kwetsbaarheid.

Permanent Destruction is zowel de titel van dit post-dystopisch muziektheaterdrieluik als de naam van een band, waarin Naomi Velissariou en John Maaskant af willen rekenen met een aantal taboes uit de huidige beeldcultuur. Sentimenten als zelfhaat en faalangst zijn in die cultuur te mijden thema’s, omdat ze niet sexy of Instagram-waardig zijn. Je kunt jezelf nu eenmaal niet profileren aan de hand van uitingen van pijn. Of wel?

Locatie