Agenda

jan van besouw

Theatervoorstelling The Bright Side of Life in CC Jan van Besouw

Wanneer: 17 september 2019 van 20:00 tot 22:00 Waar: Cultureel Centrum Jan van Besouw Entree: €7,50
Bestel tickets

Theatervoorstelling The Bright Side of Life in CC Jan van Besouw

De theatervoorstelling The Bright Side of Life komt op 17 september naar Cultureel Centrum Jan van Besouw. Een voorstelling over vluchten en opnieuw beginnen. Voorafgaand aan deze uitvoering vindt een speciale ontmoetingsbijeenkomst plaats om kennis te maken met statushouders uit Goirle en Riel. Met als doel om deze nieuwkomers te verbinden met de huidige inwoners van Goirle. En om hun talenten te laten zien aan lokale en regionale bedrijven.

In de gemeente Goirle worden ruim dertig gezinnen van statushouders begeleid door een werkgroep van vrijwilligers. Deze Werkgroep Opvang Statushouders (WOS) zorgt, in samenwerking met de gemeente Goirle, voor maatschappelijke begeleiding. Ook organiseert ze activiteiten die erop gericht zijn de statushouders zo snel mogelijk zelfstandig te laten functioneren in onze samenleving. Twee sociaal werkers van ContourdeTwern ondersteunen de vrijwilligers van de WOS.

Opnieuw beginnen

De WOS is erin geslaagd de theatervoorstelling The Bright Side of Life naar Goirle te halen. De voorstelling die als motto ‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis’ heeft, gaat over een acteur die zijn thuisland moet ontvluchten en in Nederland opnieuw begint: inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. Theatermaker en acteur Bright Richards gebruikt zijn eigen verhaal als vluchteling ter inspiratie en betrekt plaatselijke statushouders in de voorstelling. In 2017 ontving Richards voor deze voorstelling de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs en in 2018 werd The Bright Side of Life gekozen in de selectie van Het Nederlandse Theater Festival.

Nader kennismaken

Voorafgaand aan de voorstelling, die om 20.00 uur start, organiseren de WOS en ContourdeTwern in het CC Jan van Besouw om 18.30 uur een bijeenkomst om nader kennis te maken met de nieuwe Goirlenaren. Een event waarbij de statushouders anderen, die hun netwerk willen openstellen, ontmoeten. Ook kunnen ondernemers uit Goirle en Riel met de statushouders in gesprek gaan over hun talenten. Zo kunnen ze zowel hun sociaal als professioneel netwerk uitbreiden. Wethouder Immink opent de avond. Daarnaast is er muziek en worden zelfgemaakte hapjes geserveerd.

Locatie

Reageer op dit bericht