Laden Evenementen

Thomas Beijer in Het Cenakel

Informatie
Datum:
19 februari 2023
Tijd:
16:00 tot 17:30
Prijs: €25,00
Locatie:Het Cenakel Tilburg

Op 19 februari 2023 geeft Thomas Beijer een concert in het Cenakel. Benieuwd? Lees snel verder.

Over Thomas Beijer

Thomas Beijer is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn composities en gepassioneerde spel komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting. Hij studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde masterclasses bij onder anderen Jorge Luis Prats, Emanuel Ax, Menahem Pressler, Murray Perahia, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier en Elza Kolodin. In 2011 sloot hij zijn Masterstudie af met de hoogste onderscheiding.

Thomas geeft sinds zijn tiende jaar recitals in Europa en Azië en als solist speelde hij onder meer pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Brahms, Grieg, Franck, Ravel, Gershwin en Adams. Hij speelde met onder andere het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Studenten Orkest. Hij werkte met dirigenten als Neeme Järvi, Nicholas Milton, Ed Spanjaard en Bas Wiegers. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland.

Thomas Beijer is een veelzijdig musicus. Naast zijn solo-optredens is hij ook actief als componist en gepassioneerd kamermusicus. Zijn repertoire reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities. Een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek; werken van de componisten Albéniz, Granados en De Falla maken regelmatig deel uit van zijn programma’s. Sinds 2019 is hij Beijer artistiek directeur van de Young Pianist Foundation.

Meer info

Een toegangskaartje kost €25,00. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis entree. Kaartjes bestellen kan hier of via info@cenakel.nl.