Laden Evenementen

Reünie Thuiskomen in Fatima 1950-1970

Informatie
Datum:
28 mei 2022
Tijd:
13:00 tot 13:00
Prijs: Aanmelden niet meer mogelijk.
Locatie:Wijkcentrum Koningshaven

Heb jij tussen 1950 en 1970 op de Fatimaschool aan de Wethouderslaan in Tilburg gezeten en heb jij kaarten gehaald voor de reünie? Dan zit je op deze pagina goed. Lees hier alle informatie over de reünie die hopelijk in mei door kan gaan. Lees snel verder!

Het evenement

Het evenement kwam voort uit de inspiratie die een aantal vrienden en kennissen na aanleiding het boek van Paul Spapens ‘Fatima in Tilburg’ kregen. De verhalen en verschillende wegen die iedereen heeft bewandeld zijn natuurlijk altijd interessant om te horen. Zij zijn op facebook gaan kijken naar oude klasgenoten en waren benieuwd naar deze verhalen.

Het verhaal van de oprichters

”Het boek Fatima in Tilburg van Paul Spapens bracht mij op het idee om al die oude gezichten van klas- en buurtgenoten weer eens te zien. Mijn zus Idie woont nog steeds in Fatima, dus ik kom er af en toe nog wel. Is het belangrijk om dat te willen? Om te kijken naar toen. Gaat het erom, om te weten wie we zijn geworden? Ja/nee, hoewel, soms is het natuurlijk wel bijzonder om te horen hoe het eenieder vergaan is in de afgelopen 50/70 jaar. Bij het googelen kwam ik onze oude overbuurjongen Ton tegen. In mijn herinnering – die natuurlijk ook een eigen leven is gaan leiden – een muzikale vriend van mijn broer zaliger Huub die ook gitaar speelde. Ton blijkt net als mijn broer overleden. Maar ik kwam van Ton ook een foto tegen, samen met Henny Vrienten die toen in de Bisschop Zwijsenstraat woonde. Blijkt Ton ook nog het lied Bloed, zweet en tranen te hebben geschreven. Dat is dus wel leuk. Maar vooral om al die veranderde gezichten weer te zien. De verhalen komen op 28 mei 2022 vanzelf weer boven water. Vrienden uit de Valkenierstraat, Fred en Berrie die bij de Schotjes speelde. Toen ik in de Kruisvaardersstraat woonde, de jongens waar ik mee opgroeide. Voetballen op het plein,  een hele bende op de hoek van de Hertogstraat waar Martin woonde, elkaar weer allemaal ontmoeten. Ton Reijnen die mijn destijds wilde haar onder controle kreeg. Jan Engel van Mierlo maakte al snel een Facebookpagina: Fatima 1950-1970. 5 Weken later zijn er al ruim 100 leden enthousiast over het idee elkaar weer eens te zien. Samen met Ad Schraven hadden wij snel contact gelegd met ContourdeTwern. We gingen kijken bij Koningshaven – voor ons het fraterhuis van onder andere de Fraters Nicasio, Priscus en Hungero – samen met mijn zwager Léon, die al jarenlang betrokken is bij allerlei activiteiten in Fatima,” aldus Thieu Mertens.

De eerste vergadering is inmiddels gehouden met 15 (oud)Fatimezen. Er werd een datum geprikt, taken verdeeld en werkgroepen opgezet. Er komt een digitale foto-expositie, die tot circa een week na de reünie aanwezig blijft in Wijkcentrum Koningshaven. Een expositie met jullie foto’s van die er zijn en die er waren. Voor de jaren 50-70 muziek, het liefst van en door Fatimezen van toen, zal gezorgd worden. Je krijgt een gastvrije ontvangst, met onder andere naambatches zodat je weet wie wie is. De organisatie is in gesprek met de Stichting Erfgoed Fatima, de Wijkraad en de basisschool om het financiële deel goed te regelen. Sponsoren worden uitgenodigd contact op te nemen met de stuurgroep middels het daarvoor bestemde contactformulier.

Extra informatie

De reünie gaat hopelijk door mits de corona situatie dat toelaat. Aanmelden voor de reünie gaat helaas niet meer. Het maximum aan gasten is bereikt. Personen die last minute verhinderd zijn, kunnen zich tijdelijk afmelden via de website. Voor het laatste nieuws om de reünie bekijk je gemakkelijk deze pagina.

De reünie wordt gehouden op zaterdag 28 mei 2022 in Wijkcentrum Koningshaven, Kruisvaardersstraat 32c, Tilburg van 13.00 tot 20.00 uur.