Agenda

Bijeenkomst

Tijdlab bijeenkomst: De rol van sociale media bij bewegingen als Black Lives Matter

Wanneer: 19 januari 2021 van 19:30 tot 21:30 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis
Bestel tickets

Tijdlab bijeenkomst: De rol van sociale media bij bewegingen als Black Lives Matter

Overal vinden we wat van en verkondigen we onze mening. Vroeger via vlugschriften en pamfletten, nu via sociale media. Politicoloog en socioloog Sander van Haperen onderzocht de invloed van sociale media op de ontwikkeling van sociale bewegingen, specifiek bij ‘Black Lives Matter’, en vertelt daarover tijdens een online bijeenkomst op 19 januari om 19.30 uur, georganiseerd door het TijdLab.

Kleine expositie

De komende maanden duikt het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in de wereld van openbare meningsuiting. Waar maken we ons druk om en, als we ons druk maken, hoe drukken we ons dan uit. Online, via de website van de Lochal, kun je meekijken en zie je o.a. via een kleine expositie een beeld van de geschiedenis van openbare meningsuiting in Tilburg.

Communicatietechnologie

Communicatietechnologie was altijd al belangrijk voor de ontwikkeling van sociale bewegingen. Of het nu om pamfletten en de drukpers ging waardoor Maarten Luther ‘viral’ ging, de radio in de ‘Civil Rights Movement ’van Luther King, of de televisie-uitzendingen tijdens de Rodney-King rellen in Los Angeles. Communicatietechnologie bewees keer op keer grote afstanden te kunnen overbruggen en zo mensen massaal te mobiliseren.

Bijeenkomst

Politicoloog en socioloog Sander van Haperen onderzocht de invloed van sociale media op de ontwikkeling van sociale bewegingen, specifiek bij de ‘Black Lives Matter’ en de ‘Immigrant Rights Movement’ in Amerika. Op 19 januari vertelt hij over zijn bevindingen en onderzoekt of en hoe sociale media een rol speelden bij de organisatie van de Black Lives Matter demonstratie in Tilburg op 6 juni 2020. Hij gaat daarover in gesprek met Inge Malefason, medewerker van de AntiRacismeGroep Tilburg en docente Nederlands en Maatschappijleer. Aanmelden voor deze gratis online Zoom bijeenkomst kan via tijdlab@bibliotheekmb.nl. Je ontvangt dan een link om deel te nemen.

Locatie