Laden Evenementen

[T]ilburg Ansich[T] bij Metropolitan Museum Tilburg

Informatie
Datum:
01 september 2023
-
30 oktober 2023
Locatie:Metropolitan Museum
Chris Oomes

Van vrijdag 1 september tot en met zondag 29 oktober kun jij bij Metropolitan Museum Tilburg genieten van een nieuwe expositie. Benieuwd? Lees snel verder!

De tentoonstelling laat Tilburg zien in tweehonderd ansichtkaarten, inderdaad met zo’n wit randje en aan de achterkant ruimte voor het adres en een boodschap. Natuurlijk is er ook een plekje voor de postzegel. Net als vroeger. Niet dat toen alles beter was, maar de ansichtkaart heeft bij lange na niet zijn tijd gehad. Bent u het ook beu om met uw verjaardag ontelbare Facebook-berichten, appjes, smsjes te ontvangen? Terug naar de geschreven boodschap, met de pen! Chris Oomes: “De wereld is vluchtig geworden, we feliciteren even snel, maar staan niet stil bij de essentie. Schrijf een felicitatie op een ansicht, en je moet een heel andere woordenschat opentrekken!”

Chris Oomes neemt je mee door de straten van Tilburg. Ongewone plekjes, speciale momenten, bijzondere Tilburgers. Maar ook het gewone vindt u terug. Onder het mom daar loop je makkelijk aan voorbij, maar toch waard om te zien.

Over Oomes

De Tilburger Oomes maakt al foto’s sinds zijn 12e jaar. Hij werd eerder uitgeroepen tot stadsfotograaf van de gemeente Tilburg. Hij fotografeert eigenlijk altijd in zwart-wit en zijn werk kenmerkt zich door een uitgelezen gevoel voor compositie.

Meer informatie

De opening is op vrijdagavond 1 september vanaf 20:00 uur, tuin Stedekestraat 15, 5041DM Tilburg. De inauguratie wordt opgefleurd met een korte soundscape van Chris Oomes. U bent van harte welkom! Voor meer informatie kun je terecht op de website van Metropolitan Museum!