Laden Evenementen

Tilburg blaast 213 kaarsjes uit: verjaardag van de stad

Informatie
Datum:
18 april 2022
-
19 april 2022
verjaardag van Tilburg

Er is er één jarig, hoera, hoera. Op 18 april viert Tilburg haar 213-jarige bestaan. En wie jarig is trakteert. Namens de gemeente Tilburg hebben we (0)13 kadootjes verstopt in Tilburg en omgeving. Lees snel verder voor alle informatie!

Speurtocht

De verjaardag van de Tilburg op 18 april kan natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Daarom is er een leuke speurtocht verzonnen waar iedereen aan kan deelnemen. In plaats van paaseitjes zoeken op deze tweede paasdag, is het zoeken geblazen naar (0)13 kadootjes. Deze kadootjes liggen op (0)13 plaatsen in de gemeente Tilburg verstopt. Bij het vinden van een van de kadootjes, krijg je een verjaardagstaart van Banketbakkerij Govert van Nunen. Klinkt dat niet geweldig?

Verjaardag van de stad

Op 18 april 2022 vieren we dat de stad Tilburg al 213 jaar een stad is. Op 18 april 1809 kreeg het dorp Tilburg namelijk haar stadsrechten van koning Lodewijk Napoleon. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, zijn er verschillende dingen georganiseerd en zal de stad blauw-geel kleuren.  Zo laten we met z’n allen weten dat we kei trots zijn op de stad Tilburg. 

Tilburg kleurt blauw-geel 

Niet zo van het speurwerk maar wel de verjaardag van de stad willen meevieren? Laat dan de stad op 18 april blauw en geel kleuren. Bij een verjaardag hoort namelijk ook versiering. Daarom vragen we elke Tilburger de Tilburgse vlag uit te hangen (te bestellen bij Ollie’s) om de straten van deze mooie stad een blauw-geel tintje te geven. Maar niet alleen de straten zullen blauw-geel zien. Ook de interactieve wanden in de Willem II passage zullen voor deze speciale gelegenheid blauw-geel kleuren. Versier jij ook mee?

Onthulling tegel Corry Konings Walk of Fame 

Naast het versieren en speuren wordt er ook een tegel onthult voor in de Walk of Fame. In 2019 kreeg Corry Konings vanwege haar 50-jarig jubileum de toezegging voor een tegel op deze bijzondere plek. Corry zal de tegel op 18 april om 15:30 uur in het bijzijn van burgemeester, familie en vrienden onder muzikale begeleiding feestelijk onthullen. De nieuwe Walk of Fame ligt naast de fietsenstalling aan de Spoorlaan.