logo
Laden Evenementen

Tilburg Castle in het Spoorpark: dag vol Aziatisch spel- en entertainment

Informatie
Datum:
16 juli 2023
Tijd:
11:30 tot 18:00
Prijs: Gratis
Locatie:Spoorpark
Tilburg Castle

Op zondag 16 juli wordt Spoorpark Tilburg omgetoverd tot een spectaculair Aziatisch festijn. De tweede editie van Tilburg Castle belooft een dag vol activiteiten en entertainment voor jong en oud. Tilburg Castle is een initiatief van Avondje Uit 013 en Next Up en het resultaat van de inzet van tien Tilburgse jongeren.

Stormbanen en hindernissen

Een van de hoogtepunten van de dag is de Castle Run, een doldwaze hindernisbaan waarop teams van bedrijven, vrienden en maatschappelijke organisaties het tegen elkaar opnemen. Met metershoge stormbanen, lachwekkende hindernissen en grappige spellen vereist de Castle Run teamwork en behendigheid om de finish zo snel mogelijk te bereiken. Het snelste team van de dag gaat met de eerste prijs naar huis. Naast de Castle Run kunnen bezoekers zelf de hindernisbaan uitproberen. Voor toeschouwers is deze geopend van 17.00 tot 18.00 uur.

Jenga en Japans karaoke

Ook onderdeel van Tilburg Castle zijn de braderie-activiteiten geïnspireerd zijn op de Aziatische cultuur. Bezoekers kunnen van 12.00 tot 17.00 uur deelnemen aan creatieve, fysieke en grappige spellen, zoals een kalligrafieworkshop, Japans karaoke, Jenga XL, origami, sumoworstelen en een judoworkshop. Met meer dan tien verschillende activiteiten is er voor iedereen iets leuks te vinden, inclusief gezinsvriendelijke opties.

Inschrijven kan nu

De activiteiten en workshops tijdens Tilburg Castle zijn gratis. Alleen aan de Castle Run zijn kosten verbonden. Inschrijven kan via deze website. Per team kunnen er vier deelnemers meedoen en een teamkaartje kost € 60. Ook bedrijven kunnen zich inschrijven. De kosten hiervan bedragen € 250.

Over Next Up en Avondje Uit 013

Next Up is de naam van het maatschappelijke diensttijdproject (MDT) van onder meer jongerenwerk R-Newt. Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Avondje Uit 013 realiseert zinvolle ontmoetingen voor mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten of zich in een sociaal isolement bevinden. Tilburg Castle is uitgevoerd als MDT-project, samen met Avondje Uit 013. De eerste editie van Tilburg Castle was een daverend succes.