Laden Evenementen

Tilburgse Claudia Hovers presenteert debuutroman ‘Planeet Liefde’ bij Gianotten Mutsaers

Informatie
Datum:
16 juni 2022
Tijd:
19:30 tot 21:00
Prijs: Gratis
Locatie:Boekhandel Gianotten Mutsaers

De Tilburgse Claudia Hovers presenteert donderdag 16 juni om 19.30 uur bij Gianotten Mutsaers haar debuutroman Planeet Liefde. Lees snel verder.

Hoe maak je mensen bewust van iets dat onvoldoende aandacht krijgt? Met een spannend en herkenbaar verhaal moet dat lukken, dacht debutante Claudia Hovers. In Planeet Liefde geeft ze kwetsbare kinderen die zichzelf onvoldoende kunnen of durven te laten zien een stem. De hoofdpersoon Pien uit het boek is namelijk zo’n onopvallend, aangepast meisje.

De wens van de Tilburgse auteur Claudia Hovers om ooit zelf een boek te schrijven bestond al lang en in 2020 kwam de inspiratie en voelde zij de urgentie om dit daadwerkelijk te doen. Zij vindt het namelijk hoog tijd dat er meer aandacht komt voor de onopvallende kinderen die het vooral graag goed (voor de ander) doen en zichzelf verliezen in zich aanpassen en pleasen. De cijfers over psychische problemen bij kinderen liegen er niet om en voor een deel betreft het kinderen die overvraagd en overschreeuwd worden en daarnaast onvoldoende zichtbaar (durven) zijn.

Het verhaal

Het confronterende en tegelijkertijd hoopvolle verhaal gaat over het meisje Pien. Een lieve, aangepaste tiener die zichzelf, met gevaar voor eigen leven, compleet wegcijfert en voor wie het haast onzichtbaar moeilijk is om haar draai thuis en in de klas te vinden. Veel herkenbare thema’s als verliefdheid, angst, scheiding, vriendschap, worstelen met de eigen identiteit (wie ben ik?) en grensoverschrijdend gedrag komen aan bod. Met deze herkenbare thema’s en de aansluiting bij de leefwereld van Young Adults, maakt de schrijfster ook het onderwerp autisme toegankelijk.

Over de auteur

Claudia Hovers (1972) is naast schrijver ook communicatie- en autisme professional. De geboren en getogen Tilburgse heeft als moeder zelf de extreem nare gevolgen ondervonden van het niet zien en verkeerd inschatten van kwetsbaarheden bij haar eigen dochter. Met dit spannende leesboek Planeet Liefde wil ze volwassenen, en dan vooral ouders, bewust maken van het belang je kind écht te zien.

Meer informatie

Dit evenement is gratis toegankelijk, reserveren is gewenst via info@gianottenmutsaers.nl. De inloop is vanaf 19.15 uur.