Agenda

Tilt Festival Logo 2016

Tilt Festival 2016 – meerdaagse literatuurfestival

Wanneer: 16 maart 2016 tot 19 maart 2016 Waar: Theater De Nieuwe Vorst
Bestel tickets

Tilt Festival 2016 – meerdaagse literatuurfestival

De Tilburgse binnenstad staat van 16 tot en met 19 maart 2016 in het teken van het Tilt Festival 2016. Het meerdaagse literatuurfestival brengt taal tot leven met een tjokvol programma en spannende cross-overs op het gebied van literatuur, theater, beeld en muziek.

We verwelkomen o.a. Remco Campert, Sanneke van Hassel en De Speld. Auteur Maartje Wortel is writer in residence en doet tijdens het festival verslag van haar indrukken van Tilburg.  De kaartverkoop gaat donderdag 21 januari van start.

In zes jaar tijd is Tilt Festival uitgegroeid tot het grootste literaire festival van het zuiden. Tilt geeft, samen met diverse samenwerkingspartners, zowel landelijk als regionaal talent een podium op verschillende culturele locaties in de historische Willem II Straat in Tilburg. In onder andere De NWE Vorst, filmhuis Cinecitta en Podium Paradox kunnen bezoekers genieten van bijzondere kruisbestuivingen tussen literatuur, muziek, theater en beeld.

Programma

Op woensdag 16 maart is er in de Kennismakerij ontvangst van writer in residence Maartje Wortel. Tilburgers geven haar een ‘spoedcursus Tilburg’, Maartje leest voor en wordt geïnterviewd én er is muziek. Remco Campert en Benjamin Herman staan met elkaar op het podium van Paradox, als onderdeel van de concertreeks paraBIEBop. Benjamin Herman speelt met zijn kwartet door Campert geïnspireerde stukken, Campert leest voor uit eigen werk.

Tilt Festival vindt traditiegetrouw plaats in de Boekenweek. Geheel in stijl, sluit het festival zich aan bij het thema Duitsland. Op zaterdag 19 maart wordt een van de zalen in De NWE Vorst omgetoverd tot een Deutsche Untergrund Keller, met performances van Nick J. Swarth en verschillende Berlijnse dichters.

Festivalzaterdag

Zaterdag 19 maart is het literaire hoogtepunt van het Tilt Festival: in alle zalen van De NWE Vorst kunnen bezoekers genieten van optredens van bijzondere artiesten. Het Zuidelijk Toneel opent de avond. Daarna nemen hosts Mustafa Marghadi en Patrick Nederkoorn het publiek mee op literaire reis, met optredens van o.a. Maartje Wortel, Daan Heerma van Voss, André van den Boogaard, Ester Naomi Perquin, Sanneke van Hassel en Frank van Pamelen.

Jong talent krijgt een plek op het podium van literair magazine De Titaan en bij Write Now!: oud-winnaars van de schrijfwedstrijd voor jongeren dragen hun verhalen voor. Satirisch online nieuwsmagazine De Speld is hekkensluiter van de avond en blikt terug op het festival en auteurs.

Over Maartje Wortel

Sinds 2014 haalt Tilt traditiegetrouw een writer in residence “in huis”. Na Ilja Leonard Pfeijffer en Annelies Verbeke neemt auteur Maartje Wortel (1982) komend festival het stokje over. Onlangs verscheen bij de kersverse uitgeverij Das Mag haar spraakmakende verhalenbundel: Er moet iets gebeuren.

Kaartverkoop

Kaarten voor de festivalzaterdag zijn vanaf donderdag 21 januari te koop via De NWE Vorst. Kaartverkoop van andere programmaonderdelen verloopt via de locaties zelf. Meer informatie over tickets en programma is te vinden op www.tiltfestival.nu.

Locatie

Reageer op dit bericht