Agenda

Als de man verliest

Tim Overdiek presenteert Als de man verliest in LocHal

Wanneer: 19 februari 2020 van 20:00 tot 21:30 Waar: Feniks Entree: Gratis

Tim Overdiek presenteert Als de man verliest in LocHal

Tim Overdiek (1965) is therapeutisch coach en schrijver. In zijn praktijk begeleidt hij vooral mannen met verlies of tegenslag. Dat is de rode lijn in zijn interactieve presentatie. Geen onderwerp blijft onbesproken, en geen enkele vraag is taboe.

Mans genoeg

Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk? Wat kunnen vrouwen hierin leren? Hoe ontmoeten of hoe verliezen vrouwen en mannen elkaar in de aanloop naar of in de periode na een overlijden? Tim Overdiek gaat bij Mans Genoeg in op deze en andere vragen, vanuit persoonlijke verhalen en ervaringen én in gesprek met het publiek.

Als ervaringsdeskundige kent Overdiek beide kanten van de medaille. Hij was 13 jaar toen zijn vader overleed na een hartstilstand. In 2009 overleed zijn echtgenote Jennifer (41) aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij bleef achter met hun zoontjes van 9 en 12 jaar. Over het eerste jaar na haar dood schreef hij het boek ‘Tranen van Liefde’.

Als de man verliest

Op 1 oktober 2019 is ‘Als de man verliest’ verschenen. Samen met co-auteur Wim van Lent behandelt Tim mannelijke thema’s als onmacht, isolement, seksualiteit, suïcide, vaderlijn. In dit boek zijn ook openhartige gesprekken opgenomen met bekende Nederlandse mannen over hun verliesverhaal, onder wie A.F.Th. van der Heijden, Humberto Tan, Douwe Bob, Ahmed Marcouch, Mano Bouzamour. Beide boeken zijn op deze avond te koop en worden door Overdiek gesigneerd.

Overdiek was onder meer NOS-correspondent in Washington en Londen, adjunct-hoofdredacteur en radiopresentator. Na een driejarige opleiding tot therapeutisch coach gooide hij het roer om, en verliet hij na meer dan dertig jaar de journalistiek. Sinds oktober 2017 houdt hij praktijk in Amsterdam.

Mans Genoeg is een project van Feniks Emancipatie Expertise Centrum Tilburg i.s.m. de Kennismakerij en gefinancierd door het Oranje Fonds. Meer info over Mans Genoeg vind je op de site.

In het kort

  • Locatie: LocHal (De Kennismakerij)
  • Datum: woensdag 19 februari
  • Tijd: 20:00 uur – 21:30 uur
  • Prijs: gratis

Locatie