Laden Evenementen

Time Bandits bij Heyhoef Backstage

Informatie
Datum:
17 december 2022
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: €17
Locatie:Heyhoef

Op zaterdag 17 december kun je bij Heyhoef Backstage genieten van een optreden van Time Bandits. De zaal opent om 20:00 uur en het optreden begint om 20:30 uur. De entree is €17,-. 

Met zijn groep “TIME BANDITS” veroverde Alides Hidding in de tachtiger jaren al een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal van zich horen en nu na de succesvolle bijdrage door Alides aan het RTL programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ is de band weer erg ‘HOT’. In een nieuwe samenstelling met bassist Marco van der Velden als belangrijkste aanwinst zal het POP-UP podium in de Reeshof bespeeld worden zaterdag 17 december. Inmiddels staan de Bandits 5x in de TOP2000 van dit jaar en dus een unieke gelegenheid om dit eenmalige concert bij Heyhoef-Backstage met de nieuwe succesformatie live bij te wonen.

In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met “Live it Up”, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam. Kenmerkend aan de Time Bandits is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en het onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en 450.000 in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10.

Ook internationaal breekt deze band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australië. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australie en Nieuw-Zeeland, want ook daar beland de single bovenaan de hitlijsten. In oktober 1985 wordt de single “Dancing On A String” een hit. En in 1986 wordt de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single “I Won’t Steal Away” een hit.

In de loop van dit jaar gaat de band regelmatig op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal en 17 december zijn ze dus terug op het oude nest in de regio Hart van Branbant en wordt Heyhoef-Backstage aangedaan. Momenteel werkt Alides Hidding als songwriter voor Nederlandse en Belgische artiesten, waaronder Romeo, Ruth Jacott, Dana Winner, Helmut Lotti, Barbara Dex en vele anderen. Een hernieuwde kennismaking kwam er in 2021 door de deelname van Alides Hidding aan het programma Beste Zangers waarin hij uitblonk. Ook zijn hits van vroeger werden opnieuw voor het grote publiek gespeeld. huidige line-up is (vlnr): Alides Hidding – Olaf Noordanus – Marco van der Velden – Ugene Latumeten – Pascal Harting.