Laden Evenementen

Tweetalig voorleesuurtje in de Bibliotheek Wagnerplein

Informatie
Datum:
07 maart 2022
Tijd:
09:15 tot 10:00
Prijs: Gratis

De Bibliotheek Wagnerplein organiseert samen met Ouderkamer De Dirigent en Factorium voorlezen in verschillende talen. Op maandag 7 maart gaan we weer “Samen lezen en zingen”, deze keer in ’t Somalisch en Nederlands. Peuters, kleuters en hun ouders zijn van harte welkom bij de Bibliotheek Wagnerplein van 9.15 tot 10.00 uur. Lees snel verder. 

Voorlezen in twee talen

Veel kinderen groeien op met meer dan één taal. Soms leren kinderen verschillende talen naast elkaar. Bijvoorbeeld als beide ouders een andere moedertaal spreken. Soms leren kinderen verschillende talen na elkaar. Bijvoorbeeld als de ouders naar Nederland zijn verhuisd en thuis een andere taal spreken dan het Nederlands.

Voorlezen draagt enorm bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek en de Ouderkamer willen hierbij ouders graag op weg helpen. Voorlezen is iets waar jonge kinderen enorm van kunnen genieten. Het is meer dan enkel een leuk en gezellig moment van samenzijn: kinderen vergroten hun woordenschat en kunnen zich beter concentreren. Voor meertalige kinderen zijn de voordelen van voorlezen zelfs nóg groter, als er ook positieve aandacht is voor hun thuistaal: de taal van het hart. Als een kind zijn eerste taal goed leert, leert het gemakkelijker een tweede taal. Door samen te praten en te lezen maak je de wereld van kinderen groter.

Programma

Op maandag 7 maart gaan we voorlezen uit het prentenboek: “Vos gaat een stukje rijden”, een prentenboek uit de Prentenboeken Top 10 van dit jaar.

Vos gaat een stukje rijden met zijn loopauto: door kuilen, over stenen en door plassen. Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol en de kever…. Ben je benieuwd wie er nog meer met vos meereizen? Kom dan luisteren en meedoen.

We gaan samen lezen in het Nederlands en in ‘t Somalisch met een vertelkastje en daarna samen zingen met Rosalyn. De verwerking van het verhaal gaat d.m.v. spelletjes en liedjes, die erg leuk zijn voor de kinderen, maar ook essentieel bij het aanleren van begrippen. Wij hebben er erg veel zin in, kom je ook?

Aanmelden

Zien we jou op 7 maart in de bibliotheek Wagnerplein bij het voorleesuurtje? Meld je dan snel gratis aan door een mail te sturen naar annie.meens@tangent.nl of kijk op deze website.