Agenda

V-Day netwerkbijeenkomst in MFA het Spoor

Wanneer: 26 november 2019 van 19:30 tot 22:00 Waar: MFA Het Spoor Entree: Gratis

V-Day netwerkbijeenkomst in MFA het Spoor

Op dinsdag 26 november organiseert ‘Vrijwilligers Tilburg’ de V-Day voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties en voor bewoners en vrijwilligers in Tilburg. Trainer Jeroen Hankel, gespecialiseerd in subsidie- en fondsenwerving, vertelt over hoe hij kansen signaleert en vertaalt. Anuschka Polfliet, adviseur vrijwilligerswerk en projectleider van ‘Mooi Zo Goed Zo’, vertelt hoe zij kleinschalige wensen van bewoners en vrijwilligers in Tilburg weet te realiseren.

Subsidie- en fondsenwerving

Soms heeft een (sport)vereniging, stichting of burgerinitiatief wat extra financiële ruimte nodig. Voor een evenement, een verbouwing of een nieuw project. Maar waar komt het geld vandaan? Voor bijna elke organisatie die bestaat uit vrijwilligers, is het een crime om ieder jaar weer te zorgen voor voldoende middelen. Zijn de leden bereid om meer contributie te betalen? Hoe komen er meer donateurs? En is de organisatie voldoende op de hoogte van de bestaande landelijke fondsen en gemeentelijke subsidieregelingen?

Tijdens deze netwerkbijeenkomst zal Jeroen Hankel aangeven wat de verschillen zijn tussen fondsen, subsidies en sponsoring. Hij vertelt over welke vorm van financiering het meest geschikt is en hoe toegang kan worden verkregen tot de financiers. Ook vertelt hij wat de alternatieven zijn. Anuschka Polfliet vertelt vanuit haar eigen ervaring over het realiseren van kleinschalige wensen.

Praktische informatie

Deze V-Day netwerkbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 november van 19.30u – 22.00u bij MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36 in Tilburg. Er zijn 24 plaatsen beschikbaar. Deelname is gratis. Aanmelden kan t/m 17 november via: www.vrijwilligerstilburg.nl/cursussen.

Locatie

Reageer op dit bericht