Laden Evenementen

Verhalenwandeling naar de El-Feth Moskee

Informatie
Datum:
25 maart 2022
Tijd:
09:00 tot 11:00
Prijs: Gratis
toffe openstaande vacatures

Op 25 maart, van 9:00 tot 11:00 uur, kun je deelnemen aan een verhalenwandeling naar de El-Feth Moskee Tilburg, die  wordt georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met de El-Feth Moskee. Lees snel verder.

Van huiskamermoskee tot een van de meest toonaangevende gebouwen van Tilburg

Aan de Stedekestraat in Tilburg staat de imposante en verrassend moderne Marokkaanse El-Feth moskee. Tijdens een bezoek aan de moskee vertellen leden het verhaal van de godsdienstbeleving van de El-Feth gemeenschap in Tilburg en de bouw van de moskee.

Reis mee door de geschiedenis waarin de Tilburgs moslimgemeenschap haar rituele verplichtingen heeft verricht. We staan stil bij de verschillende locaties die als gebedsruimte hebben gediend. Daarnaast nemen we jullie mee in de verhalen van de 1e generatie moslims in Tilburg.

Praktische informatie

Deelname aan de wandeling en het bezoek is gratis. Om 9:00 uur verzamelt iedereen zich in het TijdLab in de LocHal. Na een korte inleiding over het thema Gastarbeiders in Tilburg begint de gezamenlijke wandeling naar de Marokkaanse Moskee El-Feth in de Stedekestraat. Daar wordt een rondleiding verzorgd door leden van de Marokkaanse Gemeenschap.

Aanmelden

Kijk op deze website voor meer info over aanmelden.

Deze wandelingen zijn onderdeel van het programma ‘Tilburgse gastarbeiders’. Kijk voor meer info over de begeleidende expo en overige programmering ook bij Expositie: ode aan mijn vader, de gastarbeider.