Laden Evenementen

Verrassende Ontmoetingen: Symfonisch Blaas Orkest Drunen & Koninklijke Harmonie Kapel Delft in de Schouwburg

Informatie
Datum:
26 november 2022
Tijd:
14:30 tot 16:30
Prijs: €15,00
Locatie:Schouwburg Tilburg
Verrassende ontmoetingen schouwburg

Op zondag 27 november is er weer een verrassende ontmoeting in de Schouwburg Concertzaal Tilburg. Deze keer ontmoeten het Symfonisch Blaasorkest Drunen & Koninklijke Harmonie Kapel Delft. Lees snel verder.

Al jaren zijn de Verrassende Ontmoetingen een vaste waarde in onze concertzaal. Verschillende harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten brachten het publiek al in vervoering met bijzondere kruisbestuivingen en verrassende programma’s. Ook dit concertseizoen staan verschillende ontmoetingen op het programma.

Over deze editie

Dit keer ontmoeten Koninklijke Harmonie Kapel Delft en Symfonisch Blaasorkest Drunen elkaar in onze concertzaal. Koninklijk Harmoniekapel Delft speelt in de eerste divisie en nam de eerste Huub Kennisprijs in ontvangst van de Brabants Bond van Muziekverenigingen, waarmee een optreden in de concertserie Verrassende Ontmoetingen gegeven mag worden. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Erik Janssen en zij brengen een creatief en verrassend programma waarbij zij ‘ontsporende composities’ laten horen die je in Nederland zelden hoort, zoals Magnolia Star van Steve Danyew. Het tweede stuk is The Ghost Train Triptych deel 1 van Eric Whitacre, Amerikaanse Folklore, gevolgd door This Cruel Moon van John Mackey, een verhaal over Odysseus. Daarna laat KH Delft Scenes from Billy the Kid horen, een film over het Wilde Westen, van de Amerikaanse componist Aaron Copland, in een arrangement van Quincy Hillard. De Koninklijk Harmonie Kapel Delft sluit af met Perpetuum Mobile van Johan Strauss in een arrangement van Michal Worek.

Na de pauze is het podium voor Symfonisch Blaas Orkest Drunen o.l.v. Geert Mooren. Het orkest heeft een prachtig programma samengesteld met Elza’s Procession van Richard Wagner, Expedition van Oscar Navarro en Romanian Ouverture van Thomas Doss. Als muzikale afsluiting heeft SBO violist Jasper van Rosmalen uitgenodigd om de prachtige filmmuziek van de klassieker Schindler’s List te vertolken.

Meer info

Een kaartje kost maar €15,00! Haal je kaartjes snel voor deze bijzondere ontmoeting.