Laden Evenementen

Verschillende optredens tijdens Heyhoef Backstage in het wijkcentrum

Informatie
Datum:
19 maart 2022
Tijd:
20:00 tot 23:00
Prijs: €12.50
verenigingsmarkt winkelcentrum heyhoef

Zaterdag 19 maart staat er om 20:20 uur weer een nieuwe editie van Heyhoef Backstage op het programma in het wijkcentrum van het winkelcentrum. Er staan verschillende optredens op het programma. Lees verder. 

Over deze editie

De jonge nichtjes en neefjes van Dr. John the Nighttripper en The Neville Brothers staan op het podium bij Heyhoef-Backstage. Ontegenzeggelijk zijn Beaux Gris Gris & The Apocalypse met hetzelfde virus aangestoken als de muziek legendes uit hun geboortestad New Orleans.

“Dit buitengewoon vermakelijke collectief is een op New Orleans geïnspireerde, Amerikaanse blues-folk-soulband, die zich niet in een hokje wil laten plaatsen”

Ze zijn nu na corona terug met een verleidelijke, hectische uitbarsting van opgekropte energie, bluesy mystiek en New Orleans-bar-muziek – afkomstig van hun volgende album, Good Times End Times, dat in maart uitkomt. De single “Fill Me Up” draait helemaal om de live-energie van Beaux Gris Gris & The Apocalypse”, zegt zangeres Greta, “We zijn een band die gedijt op het podium en zich voedt met de energie van elkaar en het publiek, dus voor de video wilden we om echt alle kracht vast te leggen die is opgebouwd tot dit moment waarop je denkt dat je zou kunnen barsten.

Om Beaux Gris Gris & The Apocalypse volledig te begrijpen, moet je de band live ervaren, een mix van soulvolle liedjes en intense energie, met wereldklasse en bekroond muzikaal vakmanschap. RhythmBooze vatte de finale van de show samen als “Een verbijsterende, zinderende finish met alles erin gegooid, inclusief de gootsteen … echt gedenkwaardig”

De meermaals bekroonde zangeres en songwriter Greta Valenti komt uit New Orleans. Haar rockoutfit Well Hung Heart (OCMA’s Best Live Band) toerde door de opening in de VS voor onder meer Foreigner en Offspring. Met Beaux Gris Gris maakt Valenti gebruik van haar Louisiana-roots en kan ze het volledige scala van haar vocale bekwaamheid laten zien.

Gitarist Robin Davey was de jongste ooit in de British Blues Hall of Fame opgenomen als stichtend lid van de Britse cultband The Hoax. Als producer behaalde hij een Top 5-hit in de Billboard Blues Charts en heeft hij vele opnames gemaakt met een breed spectrum aan artiesten, van Mick Jagger tot Katy Perry.

In maart 2022 start hun tweede tournee door Europa met op zaterdagavond de 19e maart dus bij Heyhoef-Backstage.

De Brabantse Nienke Dingemans, 17 jarig talent die met haar debuutalbum ‘Devil On My Shoulder’ #1 in de Nederlandse bluescharts staat komt het publiek met haar band opwarmen voor weer een heerlijke avond ‘Backstage’ in de Heyhoef-Reeshof.

Meer informatie

De zaal opent de 19e om 20:00 uur. De optredens starten om 20:20 uur. Tickets kosten 12,50 en zijn aan de deur te koop.