Laden Evenementen

Viering Wilhelminapark 125 jaar!

Informatie
Datum:
12 januari 2023
Tijd:
18:00 tot 21:00
Prijs: Gratis
Locatie:Museum De Pont
wilheminapark

Dit jaar viert het Wilhelminapark haar 125e verjaardag. Daarom vinden er in het park in 2023 nog meer activiteiten plaats dan anders. Een aantal initiatieven staan al vast, maar er is nog volop ruimte voor ideeën. Op donderdag 12 januari is er een openingsavond speciaal voor buurtbewoners. Lees snel verder.

Het Wilhelminapark is aangelegd op 12 september 1898. Het park is vernoemd naar koningin Wilhelmina. Daarnaast is het oudste park van Tilburg is nog steeds in ontwikkeling. Bij de herontwikkeling van het nieuwe Museumkwartier speelt het een belangrijke rol als groene long met zijn bijzondere bomen, omringd door monumentale panden.

Programma

Op donderdag 12 januari 2023 is de opening van het jubileumjaar in Museum De Pont, Wilhelminapark 1. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 17:00 uur: Gratis entree museum De Pont
  • 18:00 uur: Daghap met soep en brood van Stichting Broodnodig
  • 18:00-19:00 uur: live radio Tilbuzz
  • 19:00 uur: Opening door wethouder Marcelle Hendrix
  • Vanaf 19:15: een divers programma met onder meer, lezing ”Architectuur rond het Wilhelminapark” door Willem van Asten, uitgebreide informatie “Bomen van het Wilhelminapark” door Joost Werkhoven, optreden van zangeres Louise Donker en gast, meewerken aan een gezamenlijk collage-kunstwerk olv Ro-Nalt Schrauwen, kennismaking met ondernemersvereniging Wilhelminapark (in oprichting).

Meer info

De gemeente wil er samen met de wijk een mooi jaar van maken. Daarbij is er nog veel ruimte voor ideeën vanuit de buurt. Wilt u iets organiseren of meehelpen laat het de programmamakers Dorith van der Lee en Marjo Dirks weten! Zij zijn bereikbaar via post@bureaudorith.nl en info@marjodirks.nl. U kunt hen ook ontmoeten tijdens de openingsavond.