Laden Evenementen

Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Wagnerplein

Informatie
Datum:
15 december 2022
Tijd:
10:00 tot 10:30
Website:
Locatie:Bibliotheek Wagnerplein

Op donderdag 15 december gaan we voorlezen aan peuters in de Bibliotheek Wagnerplein. Het voorleeshalfuurtje is iedere derde donderdag van de maand om 10.00 uur en is gratis. Peuters en hun ouders of opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Voor het voorleeshalfuurtje van 15 december hebben we een heel toepasselijk prentenboek klaarliggen: “Winter met Fien en Milo”. In de voorleeskist zitten, naast het prentenboek van Pauline Oud, allemaal leuke attributen uit het boek. Het is winter. Fien en Milo gaan de vogeltjes voeren in de tuin. Zullen ze hun slippers aantrekken of warme laarzen? En wat nemen ze mee voor de vogels? Als ze buiten zijn, begint het te sneeuwen. Nu kunnen ze fijn sleeën en een sneeuwpop maken! We starten met het verhaal over Fien en Milo en daarna mogen de kinderen actief meespelen met de materialen uit de voorleeskist.

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het is natuurlijk erg gezellig, maar ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

Meer info

Aanmelden is niet nodig. De Bibliotheek Wagnerplein: Wagnerplein 4, donderdag 15 december om 10.00 uur. Meer informatie vind je op de site van de bibliotheek.