Agenda

voorleeshalfuurtje

Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 21 november 2019 van 10:00 tot 10:30 Waar: Bibliotheek Wagnerplein Entree: Gratis

Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Wagnerplein

Op donderdag 21 november gaan we voorlezen aan peuters in de Bibliotheek Wagnerplein. Het voorleeshalfuurtje is iedere derde donderdag van de maand om 10.00 uur en is gratis. Peuters en hun ouders of opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Voor het voorleeshalfuurtje van 21 november hebben we een heel toepasselijk prentenboek klaarliggen: “Fien en Milo in de herfst”. In de voorleeskist zitten, naast het prentenboek van Pauline Oud, allemaal leuke attributen uit het boek.

Fien en Milo in de herfst

Het is herfst. Konijntje Fien en haar vriendje muis Milo gaan naar het bos om kastanjes, herfstblaadjes en dennenappels te zoeken. Maar eerst moeten ze moeilijke keuzes maken: wat nemen ze mee om alles in te doen en wat trekken ze aan? Zullen ze een badpak aandoen of toch maar een regenjas en laarzen. In het bos vinden ze heel veel herfstblaadjes en thuis maken ze iets moois van alles wat ze hebben verzameld.

We starten met het verhaal over Fien en Milo en daarna mogen de kinderen actief meespelen met de materialen uit de voorleeskist. Kom je luisteren en meedoen?

Voorlezen aan kinderen

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het is natuurlijk erg gezellig, maar ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

Aanmelden is niet nodig.

Locatie

Reageer op dit bericht