Voorlezen in twee talen bij Ouderkamer De Dirigent

Informatie
Datum:
29 november 2021
Prijs: gratis
Locatie:Bibliotheek Midden-Brabant

De Bibliotheek Wagnerplein gaat samen met de Ouderkamer De Dirigent voorlezen in verschillende talen. Er wordt al enkele jaren voorgelezen aan peuters, kleuters en hun ouders in het Nederlands. Op 29 november wordt er voorgelezen in het Turks en Nederlands. Lees snel verder!

Voorlezen in twee talen

Veel kinderen groeien op met meer dan één taal. Soms leren kinderen verschillende talen naast elkaar. Bijvoorbeeld als beide ouders een andere moedertaal spreken. Soms leren kinderen verschillende talen na elkaar. Bijvoorbeeld als de ouders naar Nederland zijn verhuisd en thuis een andere taal spreken dan het Nederlands.

Voorlezen draagt enorm bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek en de Ouderkamer willen hierbij ouders graag op weg helpen. Voorlezen is iets waar jonge kinderen enorm van kunnen genieten. Het is meer dan enkel een leuk en gezellig moment van samenzijn: kinderen vergroten hun woordenschat en kunnen zich beter concentreren. Voor meertalige kinderen zijn de voordelen van voorlezen zelfs nóg groter, als er ook positieve aandacht is voor hun thuistaal: de taal van het hart. Als een kind zijn eerste taal goed leert, leert het gemakkelijker een tweede taal. Door samen te praten en te lezen maak je de wereld van kinderen groter.

Op maandag 29 november staat het voorlezen helemaal in het teken van het thema feest. “Samen lezen en zingen”, is van 9:15 tot 10:00 uur, bij de Ouderkamer De Dirigent voor peuters, kleuters en hun ouders. Er wordt voorgelezen uit het boek “Mmm…een taart!”.

“Mmm…een taart!”

Beer ziet een heerlijke taart voor het raam staan. Mmm…, lekker, een taart. Maar o jee, hij staat helemaal boven voor het raam. Het varken komt helpen. Dan de hond, de haas en nog meer dieren. Zullen ze hoog genoeg kunnen komen?

Deelnemen

Er wordt voorgelezen op 29 november van 9:15 tot 10:00 uur. Deelname is gratis. De Ouderkamer bevindt zich in MFA De Dirigent. Ingang bij Bs Aboe-el-Chayr en dan meteen de eerste gang rechts. In de speelzaal vindt het voorlezen plaats. Aanmelden ka via annie.meens@tangent.nl of Bibliotheek Wagnerplein: wagnerplein@bibliotheekmb.nl.