Laden Evenementen

Voorstelling ‘De Meiden’ bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
25 mei 2022
Tijd:
20:30 tot 21:30
Prijs: €17,
De Meiden

Dood Paard speelt het legendarische stuk De Meiden van de dief, toneelschrijver, zwerver, bedelaar, smokkelaar, pornograaf, dichter, romancier en prostitué Jean Genet. Een fataal spel tussen twee meiden en een madame waarin fantasie en werkelijkheid verstrikt raken.

Wat kun je verwachten?

Twee meiden/ zussen zijn in dienst bij Madame. Als Madame niet thuis is spelen ze een rollenspel waarbij de éne meid Madame speelt en de andere meid haar eigen zus. Het is een spel om eindelijk wraak te nemen, maar ook om beurtelings een keer Madame te kunnen zijn én de ultieme, perfecte meid te spelen. Het is een spel tussen klassen waarbij de vaak onzichtbare onderklasse de bovenwereld ontmoet, vergelijkbaar met de onlangs meermaals gelauwerde film Parasite van Bong Joon-ho. Madame wordt in dit spel verheerlijkt als een Maria, maar ook vernederd en vertrapt.

Modeontwerper/ kunstenaar Bas Kosters maakt de kostuums die een belangrijke rol spelen in deze voorstelling. De meiden hebben een bijna fetisjistische relatie tot de kleren van Madame. Haar garderobe speelt een hele belangrijke rol. Ze kruipen om beurten uit de krochten van hun meidenbestaan en transformeren in Madame.

Interesse?

Wil jij hier graag bij zijn? Een ticket kost €17,- en zijn te bestellen via de website van De Nieuwe Vorst. Het vindt plaats op 25 mei om 20:30 uur.