Laden Evenementen

Voorstelling ‘Ferd’s Bloemen B.V.’ bij CC Jan van Besouw

Informatie
Datum:
02 december 2022
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: €14,50
Locatie:Cultureel Centrum Jan van Besouw

Op 2, 3 en 4 december speelt Theatergroep Boktor de voorstelling Ferd’s Bloemen B.V. bij Jan van Besouw in Goirle. Lees verder.

In het midden van een kamer vol bloemen staat een kist. Een doodskist wel te verstaan. Er omheen zit de weduwe Ton die – na het overlijden van Ferd, trotse eigenaar van Ferd’s Bloemen B.V.- wordt bijgestaan door haar nuchtere zussen, met veel koffie, rook en bokkenpoten. In stevig Brabants dialect ouwehoeren ze van de goedkoopste winkels, bultjeslippen tot het asbest in het plafond. Maar Ton heeft andere uitdagingen. Ze vecht zich door alle onbegrijpelijke papieren heen maar lijkt het te moeten afleggen tegen het bureaucratische beleid. Moet ze daardoor Ferd’s Bloemen BV verkopen? En wat zijn de consequenties daarvan voor haar familie én de werknemers?

Theatergroep Boktor

Boktor is in 2014 opgericht door de Goirlese theatermaker Mike van Amelsfoort. Na zijn afstuderen aan de FHK in Tilburg wilde hij in zijn geboortedorp een amateurtheatergroep oprichten waarbij kwaliteit, onderzoek en experiment voorop staan. Cultureel Centrum Jan van Besouw verwelkomde Boktor als huisgezelschap. Sindsdien wordt er jaarlijks een productie gemaakt en vinden er verdiepend spel lessen plaats voor gevorderde spelers. Boktor maakt theater wat schuurt, verwondert, afstoot, confronteert en vooral een maatschappijkritische maat slaat.

Meer informatie

Kaarten zijn te koop via de website van Jan van Besouw.