Laden Evenementen

Voorstelling Oorlogsvrouwen bij De Nieuwe Vorst #hArtforUkraine

Informatie
Datum:
06 maart 2022
Tijd:
20:00 tot 21:00
Prijs: €8,50

Lang werd er gezwegen over de vrouwen aan het front. Wat zij meemaakten was te gruwelijk. Maar ze zijn het niet vergeten. Karina Holla vertelt hun verhaal. Het verhaal van onvoorstelbaar sterke vrouwen in onvoorstelbare omstandigheden.
Oorlogsvrouwen is gebaseerd op ‘De oorlog heeft geen vrouwengezicht’ van Nobelprijswinnares Svetlana Alexijevitsj. Zij interviewde driehonderd Russische vrouwen over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Vrouwen, vaak meisjes nog, die in 1941 de oorlog ingingen om hun land tegen Hitler te verdedigen. Partizanen, piloten van gevechtsvliegtuigen, mecaniciens en scherpschutters. In plaats van bruiden werden ze soldaten. Ze vochten net als de mannen, geweer en bajonet in de aanslag. De vrouwen dragen geweren die soms groter zijn dan zijzelf of alsof het geweer een pop is. Ze werden gevangen genomen, gefolterd en gedood. Geconfronteerd met grote wreedheid bleven ze moedig en onverzettelijk. Vrouwen die vier jaar lang geen vrouw mochten zijn.

#hArtforUkraine

Dit weekend komt de cultuursector gezamenlijk in actie voor Oekraïne. Deelnemende organisaties belichten hun gebouw in blauw en geel en doneren opbrengsten aan Giaro555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. De Nieuwe Vorst en Karina Holla schenken de opbrengst van de voorstelling Oorlogsvrouwen.

Tickets

De voorstelling is zondag te zien vanaf 20.oo uur tot 21:00 uur in De Nieuwe Vorst. Tickets zijn te koop vanaf €8,50 via de website.