Agenda

dier

Vreemdsoortig sociaal gedrag bij dieren in ‘Dier’ – De Nieuwe Vorst

Wanneer: 20 februari 2020 van 20:30 tot 22:30 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: vanaf €8,50
Bestel tickets

Vreemdsoortig sociaal gedrag bij dieren in ‘Dier’ – De Nieuwe Vorst

Tom Struyf maakt met ‘Dier’ een diepgravende maar lichtvoetige theatervoorstelling op de grens tussen performance, concert en documentaire. Een voorstelling over dieren die op mensen lijken, en mensen die op dieren lijken.

Dier

Dier is geïnspireerd op YouTube-filmpjes van dieren die zich vergissen en op het werk van de Nederlandse bioloog Frans de Waal, die aan de hand van dierlijk gedrag menselijk gedrag probeert te verklaren – en andersom. Van dieren met empathie, een ongekende levenslust of zorg en toewijding voor een ander, tot dieren die toneelspelen en zich een rol aanmeten om iets gedaan te krijgen: vreemdsoortig sociaal gedrag dat we exclusief aan de mens zouden toeschrijven, en niet meteen zouden verwachten van dieren.

Dier gaat over het genie van een mierenkolonie en de humor van een flamingo. De intelligentie van een varken en de aanwezigheid van onszelf: de mens. Over hoe we met dieren omgaan en andersom en hoe verschillend we naar dieren kijken en hen beleven: van trouwe levensgezel tot bien cuit op ons bord.

In het kort

Locatie