Agenda

Wandelgesprekken

Wandelgesprekken bij Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 29 april 2021 van 18:30 tot 20:30 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis
Bestel tickets

Wandelgesprekken bij Bibliotheek Wagnerplein

De temperaturen stijgen, er komt weer van alles in beweging: de lente staat voor de deur. De Bibliotheek Wagnerplein organiseert in de lentemaand april wandelgesprekken. Hierbij kunnen mensen elkaar op een andere manier ontmoeten. Al wandelend én naar aanleiding van een mooi boek in gesprek gaan over interessante thema’s. Op donderdag 1, 15 en 29 april kun je meedoen aan de wandelgesprekken.

Onder het motto ‘Geef elkaar een goed gesprek’ gaan ze aan de wandel in het Quirijnstokpark. De Bibliotheek Wagnerplein organiseert wandelgesprekken in samenwerking met Julia van de Griendt (mindfullness in communicatie).

Wandelen in tweetallen

Op 1 april gaan ze wandelend in tweetallen (en uiteraard coronaproof) in gesprek over het thema: ‘Ik en de natuur’ passend bij het thema van de maand van de filosofie (de natuur was hier). Dit gebeurt op een dialogische manier, door te luisteren naar elkaars ervaringen en verlangens, die over het thema gaan. We herkennen dingen van elkaar, proberen elkaar te begrijpen en krijgen nieuwe inzichten.

Een goed boek

Een goed boek kan gesprekken op gang brengen en mensen met elkaar verbinden. Voor de wandelgesprekken zijn we geïnspireerd door het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’. Een bijzonder beeldverhaal met levenswijsheden over vriendschap, liefde en levenskunst. Rode draad is de reis van een jongen door ‘de wildernis’ en de vriendschap die hij onderweg sluit met een mol, een vos en een paard. Hun uitspraken vormen de kern van het boek: met losse bespiegelingen, vragen en antwoorden die aanzetten tot verder filosoferen.

Andere thema’s

Ook op 15 en 29 april zijn er ook wandelgesprekken, geïnspireerd op hetzelfde boek, maar met andere thema’s: ‘Leven zonder franjes’ en ‘Tevredenheid’.

Meedoen?

Ze nodigen je van harte uit om mee te wandelen. Deelname is gratis maar aanmelden is wel verplicht! Meer informatie over de locatie en spelregels ontvang je bij het aanmelden. Je kunt hier meer informatie vinden en je aanmelden voor het wandelgesprek van 29 april.

Over Bibliotheek Midden-Brabant

De Bibliotheek Midden-Brabant is met 15 vestigingen de grootste culturele instelling in haar werkgebied: de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Oisterwijk, Goirle, Hilvarenbeek en Waalwijk. De stichting heeft circa 200 medewerkers die per jaar 1,3 miljoen bezoekers ontvangen. De Bibliotheek wil de wereld van mensen groter maken. Alle Midden-Brabanders verdienen namelijk de kans hun talenten te ontplooien en moeten optimaal kunnen deelnemen aan de maatschappij. Kennis en verhalen zijn daarbij essentieel. De Bibliotheek is hierin volop in beweging. Het is allang niet meer alleen een plek waar boeken uitgeleend worden. Zo biedt zij ook een podium en een werkplaats waar kennis en verhalen gedeeld en gecreëerd kunnen worden. Hierin wordt actief samengewerkt met allerlei partners uit de stad en regio. De Bibliotheek is niet alleen actief in haar vestigingen, maar ook op andere plekken, dichtbij de inwoners, zoals bijvoorbeeld op scholen en in wijkcentra.

Locatie