Laden Evenementen

Wat ga je maken in de werkplaats? Cursus ‘Ontwerp je eigen 3D wereld’ bij bibliotheek Wagnerplein

Informatie
Datum:
19 februari 2022
Tijd:
13:00 tot 14:30
Prijs: €2,

In de werkplaats van de Bibliotheek Wagnerplein wordt elke maand op zaterdagen een workshop georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Er wordt steeds met een andere thema gewerkt. Onderweg naar de zomer van 2022 zijn er verschillende workshops, waar kids vanaf 8 jaar zich voor kunnen inschrijven.
De workshops voor digitale vaardigheden ‘In de Werkplaats’ van De Bibliotheek worden goed ontvangen. Veel kinderen hebben al enthousiast meegedaan. Ze vonden het erg leerzaam en vooral heel leuk om te doen.

Wat ga je doen?

“Ben je 7 jaar of ouder? Vind jij robots, games en 3D gaaf? Wil jij leren hoe je je eigen robots, games en 3D-werelden bouwt? Kom ook mee doen in de werkplaats!”

Ontwerp je eigen 3D wereld

Je gaat op de tablet je eigen 3D wereld ontwerpen waar álles kan gebeuren wat je maar kunt bedenken. De wereld die je maakt werkt helemaal met augmented reality, of AR. Dat betekent dat je alles wat je maakt dus zo in het echt kunt projecteren. Denk aan Pokémon Go, maar dan in plaats van Pokémon mag je helemaal zelf weten wat je gaat bouwen: van ridders, piraten of dierentuinen tot flatgebouwen, prinsessen en ruimtemannetjes.

Interesse?

Wilt jouw kind deelnemen aan deze workshop? Je kan je aanmelden bij de balie van bibliotheek Wagnerplein of door te mailen naar wagnerplein@bibliotheekmb.nl. Wees er snel bij want er mogen max 10 kinderen deelnemen. De workshop is voor kinderen van 7 jaar en ouder. Deelname aan één workshop kost €2,- en deelname aan alle workshops kost €6,-. Meer informatie vind je hier.