Laden Evenementen

Wat ga je maken in de werkplaats? Cursus ‘Programmeer een robot’ bij bibliotheek Wagnerplein

Informatie
Datum:
14 mei 2022
Tijd:
13:00 tot 14:30
Prijs: €2,

In de werkplaats van de Bibliotheek Wagnerplein wordt elke maand op zaterdagen een workshop georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Er wordt steeds met een andere thema gewerkt. Onderweg naar de zomer van 2022 zijn er verschillende workshops, waar kids vanaf 8 jaar zich voor kunnen inschrijven.
De workshops voor digitale vaardigheden ‘In de Werkplaats’ van De Bibliotheek worden goed ontvangen. Veel kinderen hebben al enthousiast meegedaan. Ze vonden het erg leerzaam en vooral heel leuk om te doen.

Wat ga je doen?

“Ben je 7 jaar of ouder? Vind jij robots, games en 3D gaaf? Wil jij leren hoe je je eigen robots, games en 3D-werelden bouwt? Kom ook mee doen in de werkplaats!”

Programmeer een robot

Robots zijn superhandig: ze kunnen namelijk alles doen wat jij zegt. Maar robots begrijpen helaas geen mensentaal. Als je een robot een opdracht wilt geven dan moet je hem programmeren. Dat betekent dat je met een soort computertaal opdrachtjes moet geven die de robot snapt. Wil jij leren hoe je een robot kunt programmeren? Kom dan naar de Werkplaats en laat onze robots een parcours rijden, muziek maken, zwaailichten branden en.. misschien zelfs wel een potje robotvoetbal spelen!

Interesse?

Wilt jouw kind deelnemen aan deze workshop? Je kan je aanmelden bij de balie van bibliotheek Wagnerplein of door te mailen naar wagnerplein@bibliotheekmb.nl. Wees er snel bij want er mogen max 10 kinderen deelnemen. De workshop is voor kinderen van 7 jaar en ouder. Deelname aan één workshop kost €2,- en deelname aan alle workshops kost €6,-. Meer informatie vind je hier.