logo
Laden Evenementen

Wat ga je maken in de werkplaats? Cursus ‘Schrijf je eigen gameverhaal’ bij bibliotheek Wagnerplein

Informatie
Datum:
16 april 2022
Tijd:
13:00 tot 14:30
Prijs: €2,

In de werkplaats van de Bibliotheek Wagnerplein wordt elke maand op zaterdagen een workshop georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Er wordt steeds met een andere thema gewerkt. Onderweg naar de zomer van 2022 zijn er verschillende workshops, waar kids vanaf 8 jaar zich voor kunnen inschrijven.
De workshops voor digitale vaardigheden ‘In de Werkplaats’ van De Bibliotheek worden goed ontvangen. Veel kinderen hebben al enthousiast meegedaan. Ze vonden het erg leerzaam en vooral heel leuk om te doen.

Wat ga je doen?

“Ben je 7 jaar of ouder? Vind jij robots, games en 3D gaaf? Wil jij leren hoe je je eigen robots, games en 3D-werelden bouwt? Kom ook mee doen in de werkplaats!”

Schrijf je eigen gameverhaal

Houd jij van dikke boeken lezen en zelf verhalen schrijven? Of ben je juist een echte gamer? Met het computerprogramma Twine kunnen zowel de gamers als de lezers aan de slag om hun eigen gameverhaal te maken! Je gaat hier een spannend, interactief verhaal schrijven waarbij de lezer zelf het verhaal kan sturen. Door echte programmeertaal te gebruiken kun je je verhaal nog versieren met allerlei extra’s, plaatjes en kleuren. Let op: je moet voor deze activiteit wel kunnen typen.

Interesse?

Wilt jouw kind deelnemen aan deze workshop? Je kan je aanmelden bij de balie van bibliotheek Wagnerplein of door te mailen naar wagnerplein@bibliotheekmb.nl. Wees er snel bij want er mogen max 10 kinderen deelnemen. De workshop is voor kinderen van 7 jaar en ouder. Deelname aan één workshop kost €2,- en deelname aan alle workshops kost €6,-. Meer informatie vind je hier.