Laden Evenementen

Week van de mediawijsheid: Ouders strijden tegen kinderen in LocHal

Informatie
Datum:
24 november 2022
Tijd:
15:30 tot 17:00
Locatie:LocHal
Week van de Mediawijsheid

Wie weten er meer over online media? Ouders of kinderen? Dat ontdek je tijdens de Week van de Mediawijsheid! Op 24 november is het namelijk tijd voor de MediaStrijd in de Bibliotheek LocHal. In een spannende escaperoom-achtige game ontdek je of het nou de ouders of de kinderen zijn die de meeste kennis over dit onderwerp hebben.

De MediaStrijd

Wat weet jij over hacken, wachtwoorden en likes kopen op social media? Weet jij hoe je een nepprofiel op Instagram onderscheidt van een echt profiel? En zijn cookies alleen lekker om te eten of ook iets anders? Dit zijn allemaal vragen waarmee ouders en kinderen aan de slag gaat bij de MediaStrijd op 24 november van 15.30 tot 17.00 uur in de Bibliotheek LocHal. Los zo snel mogelijk de puzzels op en kraak de code in de Bibliotheek! Uiteraard gaan de winnaars met een mooie prijs naar huis.

Meer over de Week van de Mediawijsheid

De LocHal heeft nog veel meer georganiseerd rondom de Week van de Mediawijsheid. Lees snel verder.

Ontdek meer over cancel culture in een podcast en Instagram live

De bibliotheek heeft twee filosofie-podcast gevraagd om het fenomeen ‘cancel culture’ te doorgronden. Wat is cancel culture? Is het een schadelijk iets? Bestaat het überhaupt wel? Tijdens deze podcast (vanuit het WoordLab in de LocHal) worden deze vragen beantwoord. Deze podcast is vanaf 5 november te beluisteren via het Spotify-account van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Wil je meepraten over dit ontwerp? Ook dat kan! Tijdens een Instagram-live (@bibliotheekmb) op 10 november van 19.30 uur tot 20.15 uur wordt er nagepraat over cancel culture aan de hand van actuele voorbeelden van BN’ers zoals Bilal Wahib. Tijdens deze stream kun je ook zelf je vragen insturen.

Leer hoe je je kind om laat gaan met social media.

Hartstikke leuk die social media, maar hoe laat je hier je kind mee omgaan? Een vraag waar veel ouders mee zitten. Daarom is er op 8 november een webinar voor (groot)ouders over social mediagebruik van kinderen van 9 tot 12 jaar. Voor meer informatie zie: Hartstikke leuk die social media, maar hoe laat je hier je kind mee omgaan? Een vraag waar veel ouders mee zitten. Daarom is er op 8 november een webinar voor (groot)ouders over social mediagebruik van kinderen van 9 tot 12 jaar. Voor meer informatie klik hier!

De Week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft als thema ‘Like en cancel’, en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Tijdens de campagne komt de Bibliotheek Midden-Brabant met interessante inzichten en goede voorbeelden en bieden we handvatten om het samen sociaal online te houden.