Laden Evenementen

Weekend vol fotografie in het Paleis Raadhuis

Informatie
Datum:
20 september 2023
Tijd:
08:00 tot 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Het Raadhuis

Fixeer – Centrum voor Fotografie Tilburg heeft weer een fotowedstrijd georganiseerd op 7 en 8 oktober voor hobbyfotografen uit Tilburg en omstreken met als thema “TILBURG LEEFT”. Het thema van deze derde fotowedstrijd heeft ook dit jaar weer te maken met onze mooie stad waar veel in ontwikkeling is en de evenementen steeds groter worden. Het laat je met een andere blik naar Tilburg kijken.

 Over het evenement 

We horen van fotografen dat het geen gemakkelijk thema is, maar toch is er weer een groot aantal inzendingen binnengekomen. Meer dan vorig jaar, en ook meer deelnemers. Al deze foto’s worden beoordeeld door een jury die bestaat uit: Frans van Aarle (fotograaf en raadslid), Arien Janssen (Fuji), Ingrid Schoonen (fotograaf en Fixeer) en Chris Oomes (fotograaf en Fixeer). In het weekend van 7 en 8 oktober staan twee verdiepingen in het Paleis Raadhuis bol van de activiteiten. Uiteraard zijn er heel veel ingezonden foto’s van de Fixeer Fotowedstrijd te bezichtigen. Maar ook andere fotografen exposeren hun werk met als rode draad ‘Evenementen in Tilburg door de jaren heen’. Festival Mundial, Tilburgse Kermis en Tilburg Ten Miles zijn enkele onderwerpen. Er is ook video te zien, en er is muziek.

De prijsuitreiking aan de winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs van de Fixeer Fotowedstrijd vindt plaats op zaterdag om 13.00 uur. Daarna presenteert Chris Oomes zijn tweede fotoboek TILBURG WIT ZWART en zal wethouder Yusuf Çelik het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Dit fotoboek staat weer vol met foto’s van mensen, gebouwen en gebeurtenissen in Tilburg van de afgelopen anderhalf jaar.

Het neemt de kijker mee door de straten van Tilburg. Ongewone plekjes, speciale momenten, bijzondere Tilburgers. Maar ook het gewone, waar je makkelijk aan voorbij gaat, vind je terug in dit boek.

Meer informatie 

Zaterdag 7 oktober. Van 11:00 tot 16:00 uur. Prijsuitreiking en boekpresentatie is om 13:00 uur met wethouder Yusuf Çelik.

Zondag 8 oktober. Van 11:00 tot 16:00 uur.

De ingang van het Paleis is aan het Willemsplein, rolstoeltoegankelijk.

Toegang is gratis